Undgå boligsvindel på nettet

Latest update: May 19, 2020

Vi har samlet det vigtigste at være opmærksom på, i jagten på en ny bolig.

Der er fortsat boligsøgende som bliver snydt af svindlere på diverse boligportaler, i jagten på en ny lejebolig. Kampen om lejeboliger i landet største byer er nemlig utrolig hård, da der er mange om buddet. Der lægges et så højt pres på de boligsøgende, at mange af ren desperation, indgår irrationelle og forhastede aftaler i et tempo, som resulterer i, at de falske udlejere kan inddrive tusindvis af kroner, i form af de indskud og depositum summer der opkræves.
Vi har derfor lavet en oversigt over et par punkter, som du som boligsøgende bør være opmærksom på, for at kunne spotte en falsk boligannonce og derved undgå at blive snydt:

Mangel på billeder eller dårlig opløsning:
Mangel på billeder i en annonce, eller billeder af dårlig opløsning, kan være indikatorer på en falsk annonce. Hvis en annonce eksempelvis blot indeholder et billede af lejeboligen, kan det tyde på, at personen der har oprettet annoncen, ikke har adgang eller mulighed for, at skaffe flere detaljerede billeder af den pågældende lejebolig. Billederne er højst sandsynligt taget fra Google, eller en anden hjemmeside. En udlejer vil altid sørge at give så mange oplysninger på annoncen, for at give den bedst mulige repræsentation af lejeboligen.

Mangelfuld eller engelsk beskrivelse:
Størstedelen af de falske boligannoncer, bliver oprettet på falske IP-adresser.
Derfor vil det være væsentligt som boligsøgende, at være opmærksom på beskrivelsen i boligannoncen. Hvis teksten står på engelsk, eller dårligt formuleret dansk, hvor det ligner at der er benyttet oversættelsesprogrammer som Google Translate, kan det være en indikation på en falsk annonce.

Navn og e-mail på udlejer:
Du bør være særligt opmærksom på udlejerens navn samt e-mail. Tjek om navnet på udlejeren stemmer overens med den oplyste mailadresse. I de fleste personers e-mails, indgår der et navn eller efternavn. Hvis hverken udlejerens fornavn eller efternavn står i mailadressen, eller der er oplyst et andet navn, kan det være tegn på en falsk mail. Hertil er det samtidigt væsentligt, at holde øje med mærkelige adresser, der indeholder en masse tal eller utydelige ord, eller på andre sprog.

Telefonnummer på udlejer:
De falske annoncører plejer enten fuldstændigt at udelade at oplyse et telefonnummer, eller tilføje et nummer der ikke eksisterer. Det nemmeste i dette tilfælde vil være, at ringe til nummeret og se hvem der er i den anden ende.

Prisen på boligen:
Du bør som regel altid holde dig skeptisk i forhold til sammenhængen mellem prisen og størrelsen/lokationen, på den pågældende lejebolig. Som eksempel, vil det være meget usandsynligt, at en lejlighed på Frederiksberg på 80 m2, kun koster 5.000 kr./måneden. Hvis det virker for godt til at være sandt, så er dét, det nok også.

Hold øje med etage og side på adressen:
De falske boligudlejere undgår ofte, at informere om hvilken sal og side lejligheden befinder sig på. Der vil i disse tilfælde kun være oplyst lejeboligens vej samt vejnummer.
På den måde gør udlejeren det svært for den boligsøgende, at undersøge om der allerede bor en i lejligheden.
Det du som boligsøgende kan gøre er, at finde informationer på folk der bor i den samme opgang, som lejeboligen ifølge annoncen, befinder sig i. Du kan derved spørge vedkommende, om han/hun kender en ved samme navn som udlejeren, eller få personen til at tjekke postkasserne for at se, om der er indikationer på, at udlejeren har noget med adressen at gøre. Derudover kan du spørge vedkommende, om de kan kontakte boligforeningen, for at sikre dig om, at udlejeren taler sandt eller ej.


Vi håber at ovenstående guide, kan være behjælpelig i din boligsøgning og sørge for du finder den helt rette bolig.

 


 

Are you looking for a rental? Search among 5,612 available rentals in all of Denmark
Search now