Må man drive virksomhed i lejebolig?

Senest opdateret d. 19. maj 2020

Få et overblik over reglerne for virksomhed i lejebolig

Få et overblik over reglerne for virksomhed i lejebolig

 

Skal man til at starte din egen virksomhed op, så skal man registrere din virksomhed på en adresse. Det er den adresse hvor CVR-nummeret er knyttet til og den som adresse, som fremgår når folk søger på virksomheden. Her dukker spørgsmålet, “må man drive virksomhed i lejebolig?” formentlig op under opstartsfasen. For i takt med at tiden ændrer sig, så bliver flere og flere interesseret i at starte deres egen virksomhed op. Det anslås, at der ca. findes 150.000  enkeltmandsvirksomheder i Danmark, hvoraf en stor del af dem er registreret på privatadresser.

Det kan være vigtigt, at vide hvor du står i forhold til din lejeboligs regler på netop det område. Må man drive virksomhed i lejebolig er en af de mest stillede spørgsmål på området - og med god grund. Der kan nemlig være en hel del love og regler, som gælder i forhold til spørgsmålet, “må man drive virksomhed i lejebolig?”.

 

Grundlæggende set så burde der ikke være noget problem i at drive virksomhed i sin lejebolig. Så længe der er ikke er tale om en virksomhed, som generer naboerne ved f.eks. at støje eller forurene ekstraordinært meget. Det er dog vigtigt, at du får talt tingene igennem med din udlejer, med hensyn til hensigterne ved din virksomhed. Det er nemlig din udlejer, som skal give dig tilladelse, hvis du har en almindelig boliglejekontrakt. Hvis du ejer en lejlighed eller er en del af en andelsforening, så er det de respektive foreninger du skal henvende dig til med din forespørgsel. Det er altså ikke decideret et spørgsmål, som beror på, hvorvidt du ejer eller lejer ejendommen, men handler primært om de gældende regler for området. Udover det, bør du gennemgå grund, lokalplan og være i dialog med din kommunes tekniske forvalter.

 

Det kan altså derfor sagtens lade sig gøre at drive virksomhed i hjemmet. Man skal dog have gjort sig nogle tanker om, hvordan man skal have opsat sin virksomhed, det sted hvor man også opholder sig til dagligt. Dét at drive en virksomhed kræver meget arbejde, så man skal have gjort sig nogle tanker om visionen for virksomheden. Er det blot din hobby, din idé eller drømmer du større med din virksomhed. Hvis virksomheden blot bliver på hobby-niveau eller ved idé-stadiet, så er der intet i vejen med blot at drive en virksomhed ved skrivebordet. Er det planen, at virksomheden skal være større og have adskillige ansatte er der dog nogle overvejelser, man skal have gjort sig. Ved eventuelle ansatte skal der nemlig sørges for forsikring og arbejdspladsvurdering. Er der nogle skader på ejendommen, skal de udbedres inden der ansættes. Skal ejendommen ombygges i forbindelse med opstarten af virksomheden skal man også huske at søge byggetilladelse. Gør også op med dig selv, hvorvidt du har tænkt dig at opbevare dine produkter på din ejendom eller ved et lagerhotel. Hvis du vælger, at dine produkter skal være på dit eget lager på din ejendom skal der tegnes forsikring på varebeholdningen, så du er dækket ind i tilfælde af vandskade, brand eller indbrud.

 

Der er rigtig mange ting, man skal tage sig af når man starter en virksomhed. Hvis “må man drive virksomhed i lejebolig” var en af dine spørgsmål, så var det her et godt bud på at besvare det. Husk på det, når du går i gang med at drive din virksomhed, så skal du nok være godt klædt på til at begive dig ud på din spændende iværksætter-rejse.


 

Søger du bolig? Søg blandt 4.219 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her