Vedligeholdelse af lejebolig – sådan passer du løbende på den

Tre gode råd til at passe på din lejebolig

Der kan være mange gode grunde til, at man hellere vil leje en bolig, end at man vil købe sin egen. Det kan være, at man ikke har planer om, at have lejeboligen længe, og man skal derfor kunne være sikker på at komme videre. Eller måske vil man ikke have de problematiske situationer, som kan komme, når man vælger at købe et hus eller egen lejlighed. Uanset grunden til, at man gerne vil leje sig ind i en bolig, så er det ofte ensbetydende med, at der er regler, som man skal følge for at måtte bo der. Dette kan ofte være, at man ikke må hænge noget op på væggene, eller at man måske ikke må installere sin egen vaskemaskine i lejligheden, hvilket kan gøre livet problematisk til tider. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du passer på bedst på din lejebolig. Mangler du finansielle midler til at få en lejebolig kan du læse mere om boliglån her.

Hold et godt indeklima

Vil du gerne passe på din lejebolig, så kan du starte med at sørge for, at dit indeklima er i orden. Dette betyder, at selv om det kan være fristende at tørre tøj indendørs, så er det ikke den bedste løsning for lejligheden. Har du muligheden burde du i stedet benytte en tørretumbler eller en eventuel altan eller terrasse til at tørre dit tøj, så du kan bevare et godt indeklima i lejligheden. Du kan også lufte ud tre til fire gange om dagen i fem til ti minutter, så der altid er frisk luft indendørs. Dette giver dig et godt indeklima, så du undgår skader på vægge, lofter og gulve.

Lad billederne stå

VIl du gerne passe på din lejlighed og gøre det nemmere for dig selv, når du skal flytte derfra, så er det en god ide at lade billederne stå. Dette betyder, at du kan stille dine billeder på dine møbler og dine vindueskarme i stedet for at hænge dem på væggen. Når du hænger dine billeder efterlader det huller i væggen, og disse kan koste meget, hvis de skal fyldes ud af malermesteren, når du fraflytter lejemålet. Derfor er det en god ide at lade billederne være fri fra væggen. Dette giver også et moderne twist til din indretning, og det er nemmere at pakke tingene ned til sidst. 

Brug gulvtæpper

HVis du gerne vil passe på din lejebolig, så kan du benytte dig af gulvtæpper. Selv om du måske ikke er den store fan af dem, så er det en god løsning til at beskytte dine gulve. Når du fraflytter de fleste lejemål, kommer du nemlig til at stå for regningen for gulvafslibning. Det er derfor en god ide at sørge for, at hvor der er tæpper, hvor det giver mening i lejligheden. Dette gælder specielt ved sofaer og spiseborde, som hurtigt kan efterlade mærker og ridser i gulvet. Har du husdyr, er dette også en god løsning til at mindske ridser lavet af kløer i gulvets overflade.