Udlej din bolig guide | Sådan kommer du i gang

Hvis du står og skal udleje din bolig i 2019, og du er usikker på, hvordan man skal gøre, så er du ikke alene. Der er nemlig en del ting at holde styr på, når man skal i gang med at finde en lejer. Reglerne omkring udlejning, er noget af det vigtigste, som man skal læse op på, inden man vælger at leje sin bolig ud. Udlej din bolig, hvis ikke du skal benytte den i en givet periode, men hav for gud skyld styr på juraen på området. Heldigvis kan du finde en liste over ting du skal have tjek på inden du afslutter “udlej bolig”-processen og finder en lejer.

Find den rigtige lejer

Det er alfa og omega at finde den rigtige lejer til din bolig. Udlej bolig til den eller de rigtige person(er) første gang, for at undgå at skulle igennem processen og alt papirarbejdet flere gange, fordi man valgte den forkerte lejer, og personen er stukket af fra regningen eller ikke betaler sin husleje til tiden. Det er nemlig både en tidskrævende og vanskelig proces. Så derfor er tilliden mellem lejer og udlejer ekstremt vigtig. Udlej din bolig til den rigtige lejer - såre simpelt er det.

“Hvordan” tænker du måske? På Husvild.dk hjælper vi dig med at sætte dig i forbindelse med reelle lejere, der ønsker et sted og bo. Du kan connecte med vores 28.000 månedlige brugere og finde lige præcis den lejer, der passer til at leje din bolig. Udlej bolig til én af de mange boligsøgende besøgende, som hver måned leder efter en bolig på siden. Udlej bolig på Husvild.dk

Hav styr på juraen

Der er mange forskellige regler og love som gælder, når man skal leje sin bolig ud. Man skal virkelig have styr på sin jura, når man udlejer sin bolig. Det kan være svært at holde tungen lige i munden når man skal have tjek på reglerne, men her har vi kogt de regler og love ned til tips, så de er til at forstå. Alle tips er uddrag fra lejeloven og mixet sammen, så det anbefales selvfølgelig også, at man kigger på hele loven - indlægget her skal blot ses som en guideline til at få et overblik over de vigtigste ting i lejeloven.

Der er i alt fire vigtige ting, du SKAL have styr på, når du lejer din bolig ud.

#1: Lejekontrakten skal under ALLE omstændigheder være i orden før du lader lejer flytte ind! Du er nemlig juridisk forpligtet til at have styr på lejekontraktens detaljer FØR lejeaftalens begyndelse. Lader du en lejer flytte ind, før du har en underskrift på en lejekontrakt, er det almen lejelov der gælder - hvilket vil sige, at du ikke som sådan kan indføre regler såsom, at lejer skal tage sig af vedligeholdelsen af lejlighed og evt. tilhørende have. Der er i givet fald heller ingen slutdato på lejemålet eller aftalt andre regler gældende for lejeperioden. Derfor, skal du ALTID sørge for, at lejer har skrevet under på en kontrakt, før personen flytter ind i din bolig.

#2: Hav altid en grund til at udleje i en tidsbegrænset periode. Det forholder sig nemlig sådan, at lejeloven er skruet sammen således, at lejer til hver en tid skal have en gyldig grund for kun at udleje i en begrænset tidsperiode. Hvis du f.eks. skal på udveksling, udstationeres som soldat eller noget helt tredje, så kan anses dette for gyldige grunde til at skrive en tidsbegrænset lejeperiode ind i kontrakten.

#3:  Kræv altid depositum og forudbetalt husleje - men balancér det. Det er muligt som udlejer at kræve forudbetalt husleje og depositum for i alt seks måneder i alt - tre måneder for huslejer og tre måneder for depositum. Udover dét, så har du også mulighed for at kræve husleje fra første måned du flytter ind. Så find den rette balance mellem din egen sikkerhed for, at lejer ikke smutter fra huslejeregningen uden at betale og samtidigt ikke gør summen af indflytningsgebyrerne alt for dyre. Til gengæld kan du så benytte dig af, at hæve huslejen en gang om året så den flugter med det samtidige prisniveau. Det er simpelt, men kan kun bruges hvis du lejer ud flere år af gangen.

#4: Sørg for at skrive opsigelse ind i lejekontrakten - også i tidsbegrænsede perioder. Opsigelse er en vigtig del af det, som skal indgå i lejekontrakten. Det er nødt til, at indgå i kontrakten, da lejeloven er sådan konstrueret, at kontrakten ellers er uopsigelig for udlejer - i tidsbegrænsede lejeperioder kan hverken lejer eller udlejer opsige kontrakten, hvis ikke opsigelse fremgår af lejekontrakten. Derfor så sørg for, at dit afsnit om opsigelse er skudsikkert, korrekt formuleret og let forståeligt for lejer.

Der er rigtig mange ting til at holde styr på, hvis man gerne vil leje sin bolig ud - at finde lejer, få styr på kontrakt, læse op på jura mv. Udlej bolig på Husvild.dk, og spar dig selv for den besværlige proces, det er at finde en lejer til din lejlighed eller dit hus. Her finder du helt sikkert en lejer, som passer til dine krav for at leje din bolig.

Søger du bolig? Søg blandt 5000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
42 90 32 51 (Alle hverdage 9.30 - 12.00)
info@findboliger.dk (Alle hverdage 10.00 - 16.00)