Tips til at skrive en god boligannonce

Senest opdateret d. 26. februar 2020

En god boligannonce er yderst vigtig, hvis du ønsker at leje en bolig ud. Lejeboligannoncen er kommende lejeres første indtryk af boligen. De skal herefter vurdere, om kontakt til boligudlejeren er værd at tage – eller om de blot skal klikke videre i deres søgen igen. For ikke at miste potentielle lejere allerede ved første øjekast skal du altså sørge for at udarbejde gode lejeboligannoncer. Men hvordan skriver du så den gode annonce?
Det kan være svært at vide, hvad du konkret skal inkludere i lejeboligannoncen. Men læs med her, så vi giver dig tips til at skrive en god boligannonce.

Som det første skal du sørge for at indsætte mindst ét billede af lejligheden. Billedet skal være repræsentativt og dermed ikke være flere år gammelt, hvis lejligheden sidenhen er blevet renoveret. Til indendørs billeder skal du tage billedet midt på dagen, hvor lyset er mest naturligt. Det må gerne være en overskyet dag, hvorved undgår du modlys og skygger. Træk persienner samt gardiner fra og tænd al lys i lejligheden. Dette giver lys til mørke kroge. Til udendørs billeder skal himlen helst være skyfri. Sørg for at have solen i ryggen, når du fotograferer. 

Selvom det kan være fristende blot at indsætte et billede af lejligheden udefra, bør du ikke nøjes med dette. Kommende lejere er selvfølgelig interesserede i at se lejligheden indenfor, hvorfor du bør indsætte billeder heraf. Er lejligheden møbleret, mens billederne tages, skal boligen være opryddet, da dette ser meget mere attraktivt ud. Fjern småting fra køkkenbordet, badeværelset og lignende, idet boligen vil se mere rolig og behagelig ud. For at få den rette vinkel på billederne, kan det være en god ide at komme ned på knæ, for at få mest muligt at rummet med. Tag billedet fra et hjørne, og sørg for at få et kig ind til det næste rum – dette skaber rumfornemmelse og lys. 

Få flere tips til at tage flotte fotos igennem denne artikel fra TV2

Sæt blikfang på de mest nødvendige oplysninger 

Når en kommende lejer leder efter en lejebolig, er der typisk mange boliger at vælge imellem. Derfor skal den kommende lejer læse en masse lejeboligannoncer igennem. De fleste ender med at skimme mange af annoncerne, hvor lejlighederne uden match sorteres fra. Derfor skal du sørge for at sætte blikfang på de mest nødvendige oplysninger omkring lejeboligen. Dette er som regel antal værelser, kvadratmeter og husleje. Skab blikfang ved at anvende fed skrift, større skriftstørrelse eller indsæt oplysningerne i en dekorativ boks. Herved får lejeren nemt øje på de vigtige informationer. 

Herefter kan du sætte fokus på beskrivelsen af lejligheden. Hvor er lejligheden placeret? Hvilke områder ligger tæt på? Hvordan er indretningen af lejligheden? Hvordan er gulvene? Er lejligheden tæt på offentlig transport, indkøbsmuligheder, natur, midtby, børneinstitutioner osv.? Fremhæv de bedste ting ved lejligheden i en beskrivende tekst, der skal lokke potentielle lejere til. Brug gerne et beskrivende sprog, således kommende lejere virkelig kan forestille sig at bo i boligen. Til slut skal oplysninger om a conto, indflytterpris, depositum, forudbetalt leje, husdyr, etage, energimærke, lejeperiode og overtagelsesdato også inkluderes. 

Link gerne til lejeboligannoncer, der ligner

Det fantastiske med internettet er, at det giver muligheden for hele tiden at foretage ændringer. Lejeboligannoncen kan hurtigt sættes op på nettet, mens det lige så hurtigt kan tages ned. Dertil kan du også nemt sørge for at linke til de andre boliger du evt. har til leje– direkte på lejeboligannoncen. På denne måde fanger du nemt potentielle lejere. Har lejeren f.eks. klikket sig ind på en lejeboligannonce om en 4-værelses lejlighed i Aarhus til 12.000 kr. om måneden, kan du linke til lignende lejligheder. Det kan være lejligheder i samme område, samme antal værelser eller samme husleje. 

Når du linker til lignende lejligheder, er der større chance for, at de potentielle lejere bliver på din hjemmeside. Lejeren fandt måske ud af, at den første lejebolig ikke indeholdt præcis det, som han eller hun søgte. Ved at se lignende lejeboliger kan lejeren blive inspireret til en anden bolig, som han eller hun måske ikke havde klikket sig ind på ellers. Derved bliver lejerne på din boligside og klikker sig altså ikke ind på en anden hjemmeside – en af konkurrenterne. 

Skriver du lejeboligannoncer andre steder end online, er det selvfølgelig ikke muligt at linke til lignende lejligheder. Her kan du i stedet henvise til et telefonnummer, en hjemmeside eller sociale medier. På denne måde bliver potentielle lejere alligevel ledt hen til lignende steder, der har med dine lejeboliger at gøre. 

Indsæt et billede af plantegningen og/eller beliggenheden

Alle lejeboliger er forskellige. Derfor er der stor forskel på, hvad en 2-værelse eller 4-værelses lejlighed helt konkret indeholder. Er der tale om køkkenalrum? Er der altan inkluderet? Hvor stor er stuen? Eller de kommende børneværelser? For at efterlade potentielle lejere med mindst mulige spørgsmål, kan du med fordel inkludere en plantegning af lejligheden i boligannoncen. Her kan potentielle lejere med egne øjne se, hvordan lejligheden er indrettet. Dette giver dem mulighed for allerede fra start at lege med tankerne om deres personlige indretning og udnyttelse af boligen.

Ved at efterlade kommende lejere med mindst mulige spørgsmål vil du være bedst stillet. Der er størst chance for, at de kontakter dig som udlejer til en fremvisning, hvis de præcist ved, hvad de går ind til. Manglende billeder, oplysninger eller specifikationer får lejlighederne til at virke mystiske – og måske endda utroværdige. Med det storte marked for lejeboliger der er i dag, er konkurrencen om lejere stor, og derfor er det vigtigt at lejerne føler, at de kan stole på dig og din annonce. Så sørg for at give så mange informationer i boligannoncen som mulig.

Inkluder også gerne et billede af et kort, hvor lejligheden ligger. Herved kan kommende lejere virkelig se området. Alle ved, at beliggenheden af et hjem er vigtig – og behovene for en god beliggenhed er forskellig. Nogle vægter tæt offentlig transport højt, mens andre vægter flotte naturomgivelser. Et vigtigt punkt kan også være nærliggende institutioner, eller byliv. Ved at indsætte en oversigt over boligens beliggenhed i lejeboligannoncen, får du nemt informeret eventuelle lejere om lejlighedens muligheder. 

Du har nu fået opskriften på en god lejeboligannonce. Det gennemgående råd er at gøre lejeboligen indbydende og få informeret nødvendige informationer. Gør gerne beskrivelsen af boligen billedlig, så lejerne kan drømme om det nye hjem allerede fra start.

 

Søger du bolig? Søg blandt 8.547 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
42 90 32 51 (Alle hverdage 9.30 - 12.00)
info@findboliger.dk (Alle hverdage 10.00 - 16.00)