Sådan får du råd til depositum

Det er sådan du får råd til depositum

Du har fundet drømmeboligen; perfekt størrelse, optimal beliggenhed og realistisk pris for lejen. Der er rift om boligerne - specielt i storbyerne.

Derfor er det helt særligt, når den ideelle bolig er ledig - og ligeledes er det ganske forfærdeligt, når depositummet og indskuddet er uoverkommeligt at betale.

Depositummet for en habil bolig kan være højt. Står du overfor en flytning, er der en række andre udgifter, der koster, og derfor er det ikke unormalt, at den sidste, store udgift, depositummet, bliver en uoverskuelig omkostning.

Selvom det virker umuligt at blive i stand til at lægge pengene for den bolig, du har øje på, så er der gode råd at hente. Denne guide hjælper dig til at få råd til depositummet, så du ikke behøver takke nej til den bolig, du drømmer om.

 

Planlægning sårer ingen

Ved du nu, at du i den nærmeste fremtid kommer til at være boligsøgende, bør du begynde at lægge penge til side til at betale for depositummet.

Det er lettere at have for mange penge opsparet, sådan at man er i stand til at betale det givne beløb, end at have for lidt og være nødsaget til at skaffe pengene på anden vis.

Dog er det meget almindeligt, at depositummet på boliger er højere, end hvad man havde forventet og har opsparet. Derfor må du heller ikke slukke alle drømme om en bolig, blot fordi at din økonomiske situation umiddelbart ser ud til at begrænse dig. Der er andre muligheder - heldigvis.

 

Betal ikke mere, end du behøver

Inden du indgår nogen låneaftale og går ud for at låne penge, sådan at du kan leve op til den, skal du være sikker på, at din udlejer ikke kræver mere, end hvad der er lovligt. Du bør altid sikre dig, at depositummets størrelse er retfærdig.

Lovgivning på området påbyder, at udlejer ikke må kræve mere end tre gange huslejen eksklusiv forbrug i depositum.

Derudover må udlejer maksimalt kræve husleje inklusiv forbrug gange tre i forudbetalt husleje. Som lejer må du være opmærksom på de vilkår, udlejer stiller. Boligmarkedet er som regel et troværdigt sted med plausible udlejere, men der er ingen grund til at være naiv. Hav altid øje for det, der står med småt.

 

Stabile lån hjælper dig på vej

Har du ikke pengene til at betale for depositummet, må du låne. Heldigvis er der gode kår for at foretage solide lån på det danske lånemarked.

Du kan naturligvis ansøge om pengene i din bank. Er du akut boligsøgende, vil du givetvis opleve, at processen med din traditionelle bank er for bureaukratisk og langsommelig.

Mange mennesker finder også, at den klassiske banks krav og metoder ikke lever op til den moderne boligsøgendes behov. Derfor vælger mange også at foretage et billigt forbrugslån hos en online låneudbyder. Lånet gør det muligt at betale depositummet, uanset dets størrelse, og derved sikrer den boligsøgende sig den bolig, han eller hun drømmer om.

Det kan gå stærkt på boligmarkedet. Specielt i de perioder, hvor der er stor udskiftning på boligmarkedet, er det centralt, at man er hurtig til at lægge pengene og skrive under på kontrakten. Derfor er det også en fordel, at låneprocessen for et online forbrugslån i hovedreglen er den hurtigste, du finder på lånemarkedet.

 

Skab økonomiske vaner

Det er essentielt, at du prioriterer dine udgifter, sådan at det bliver muligt at betale for det, der er vigtigt for dig. Dette kan du for eksempel gøre ved at lave en madplan, vælge den billigste transportmulighed, spare på forbruget og vælge de billigere ferie- og weekendtilbud.

Har du en stabil økonomisk sans, bliver det lettere at skabe et finansielt råderum, der gør det muligt at betale depositummet - eller tilbagebetale det forbrugslån, du har taget for at kunne finansiere din lejebolig.

Søger du bolig? Søg blandt 5000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
42 90 32 51 (Alle hverdage 9.30 - 12.00)
info@findboliger.dk (Alle hverdage 10.00 - 16.00)
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere