Sådan vælger du den rigtige ejendomsservice

Det er ikke fordi, det kun er rigmænd med store ejendomme, erhvervsvirksomheder eller ejer- og andelsforeninger, der kan have brug for ejendomsservice. Også private, der ikke har tid til at få klippet græsset og passet haven, eller skal have fjernet alger på taget eller terrassen, kan med fordel gøre brug af en professionel ejendomsservice.

Men typisk er det udlejningsejendomme, firmaer og ejer- eller andelsforeninger, som hyrer et firma, der udbyder ejendomsservice til at stå for alt det praktiske med at passe udenomsarealer og foretage småreparationer og tilsyn med bygningerne.  Altså kort sagt alle de arbejdsopgaver, som tidligere blev varetaget af en vicevært. 

Hvad skal du se efter, når du vælger ejendomsservice

I dag er der mange firmaer, som tilbyder ejendomsservices over hele landet. Derfor kan det altid betale sig at indbyde flere firmaer til at give tilbud, når der er brug for at vælge en ny leverandør. Eller når du har besluttet dig for at sende viceværten på pension og udlicitere opgaven til et ejendomsservicefirma.

For at sikre, at du får det bedste og mest retvisende tilbud, er det en god ide at invitere de enkelte firmaer på en rundtur på ejendommen, før de giver en pris på de opgaver, I ønsker at få udført. Så kan de se forholdene ved selvsyn, og nemmere danne sig et overblik over, hvad det er, der skal laves på ejendommen.

Tjek firmaet ud, inden de kommer, og giver tilbud

Før besøget kan du med fordel læse lidt op på dem. Se om du kan finde udtalelser eller på anden måde, finde ud af, hvilke ejendomme i nærheden af dig, som de allerede passer. Tag ud, og kig på, hvordan de ting ser ud, som I overvejer at få dem til at passe for jer. Og snak også gerne med beboerne om deres indtryk af firmaet.

For har du lejere i din bolig, eller er du bestyrelsesmedlem i beboerforeningen, er det jo meget rart at vide, hvordan samarbejdet mellem beboere og ejendomsservice-firmaet forløber.

Sammenhold så det, du har set, med det som firmaet selv siger, når de kommer. Stemmer tingene overens med hinanden, er det gode tegn. 

Spørg også gerne ind til, hvordan de vil løse de enkelte opgaver, du præsenterer dem for. Eller hør dem om, hvorvidt der er nogle ekstra opgaver, de med fordel kan tage med, når de nu er i gang. Virker de lidt for omfangsrige i, hvad de så tilbyder, bør du nok lige tænke dig om en gang til.

Sådan vælger du den rigtige ejendomsservice

I den sidste ende er økonomien naturligvis også vigtig. Men glem ikke, at det firma I vælger, enten er et, der kommer til at repræsentere dig som ejer af ejendommen i hverdagen. Eller et, som du og de øvrige beboere skal kunne kommunikere med og have med at gøre jævnligt.

Derfor er det indtryk, som firmaet selv giver, og det som I oplever hos andre af deres kunder, mindst lige så vigtigt, som den pris der står på tilbuddene fra de enkelte ejendomsservice-firmaer.