Sådan gør du en ny lejebolig til dit personlige hjem

Mange danskere vælger i dag at leje en bolig, og det gælder særligt i de større byer. Det kan også være i forbindelse med, at du gerne vil afprøve livet i hus eller har brug for en midlertidig bolig. Men lige meget, om det er det ene eller det andet, der gør sig gældende, kan det for nogle være svært at føle dig 100% hjemme i lejeboligen.

I en lejebolig har du nemlig ikke ret til at rive ned, renovere og gøre en masse ved boligen. Det kan forhindre mange i at gøre noget ud af boligen, men faktisk bør det modsatte være tilfældet. Derfor guider vi dig lige her til, hvordan du får gjort din lejebolig til dit personlig hjem med plads til dig og dine interesser.

Gør haven til en oase

Er du så heldig at have adgang til en have i din lejebolig, er det først og fremmest her, hvor du kan skabe en lejebolig med alt det, du elsker. For ved at tilfredsstille sanser og behov, når du er udenfor, giver dig mere frihed og bevægelighed i din bolig.

Her kan du vælge at skabe en oase med alt det, du elsker. De nemme og billige køb er et bålfad, en hængekøj, et spil kongespil eller en god liggestol. Du kan også investere i et større havesæt og skabe en lounge-stemning. Samtidig kan det være en god idé at købe nogle potter med planter for at pifte den bare have lidt op. Ved at gøre noget ved haven kan du på ingen tid få skabt et helt andet udtryk, der emmer af dig.

Gør noget ved det, du kan

Selvom du ikke kan vælge dit eget gulv, køkken eller badeværelse i en lejlighed, du lejer, kan du heldigvis meget andet. Du har nemlig ret til både at male vægge, hænge ting på væggene og vælge de møbler, du foretrækker.

Lige meget om du bør i en bolig i et år eller 10 år, anbefaler vi altid, at du får hængt billeder og lignende op på væggene og maler i farver, hvis du foretrækker dette. Mange danskere vælger ofte helt at undgå at hænge billeder op, men i længden er det én af de største grunde til, at mange ikke føler sig hjemme i deres lejebolig. Ved at gøre det får du i stedet skabt et helhedsbillede i din bolig, der strakt giver en hjemlig følelse.

Slip tanken om det midlertidige

En lejebolig kan for mange være en midlertidig boligløsning. Det kan være for de studerende, der vil købe en ejerlejlighed, når de er på arbejdsmarkedet, eller for parret, der leder efter den perfekte lejlighed. Men faktisk er det en fejltagelse at tænke det som midlertidigt, hvis der er tale om mere end seks måneder i lejligheden.

Tænker du i stedet din lejebolig som din bolig her og nu, kan det automatisk få dig til at føle dig mere hjemme og tilpas. Så er du ikke på vej videre, men derimod nyder tiden i lejligheden. Og måske det viser sig, at ejerboligen kan vente lidt endnu, fordi du elsker din lejebolig.