Plads i overskud? Skab et spilleværelse til gameren

Senest opdateret d. 2. oktober 2020

Hvis du har plads i overskud i boligen, kan du med fordel indrette et gamerværelse, hvor der er plads til at slappe af og koncentrere dig om at spille computerspil. Her får du inspiration til, hvordan du indretter det perfekte spillerum.

Du behøves ikke at spille på eliteplan for at bruge mange timer på gaming. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du indretter et gamerværelse, hvor der er plads til at fordybe dig i Counter-Strike, FIFA, Grand Theft Auto eller et af de mange andre populære computer- og konsolspil.

Først og fremmest er det dog vigtigt, at du har et rum i overskud, som du kan gøre brug af, når du skal indrette dit gamerrum. Det vil i hvert fald være ideelt at have et værelse, der udelukkende bruges til gaming. Her kan du være i fred og kan dermed virkelig fordybe dig i spillet. 

Du skal sidde komfortabelt

Det er vigtigt, at du sidder godt, når du gamer. De fleste professionelle gamere vælger typisk en kontorstol, der er designet specifikt til formålet. Det er en god idé at prøve nogle forskellige stole, så du er sikker på, at du finder en, der passer til din krop.

De fleste gamerstole er dyrere end almindelige kontorstole. Det skyldes, at du generelt får flere muligheder for at indstille stolen, så den passer specifikt til din krop og den stilling, du sidder i, når du gamer.

Når du spiller computerspil i mange timer ad gangen, er det nødvendigt, at du har mulighed for at justere din stol, så du skifter stilling en gang imellem. Du skal altså vælge en stol, som du kan indstille i højden, ryglænet, armlæn, lændepude og nakkestøtte, hvis du vil være sikker på, at du har de optimale forhold, når du gamer.

Skal du have en computerskærm, tv eller projektor?

Det næste du skal finde ud af er, hvorvidt du har behov for en projektor, computerskærm eller et tv. Det afhænger typisk af, hvad du gamer. Hvis du spiller computerspil, er det vigtigt, at du har en god computerskærm, som kan danne ramme om din spiloplevelse.

Spiller du derimod konsol, f.eks. via Xbox eller PlayStation, er det en god idé at vælge en tv-skærm eller en projektor. Sidstnævnte er ofte dyrere, omend der findes mange nye produkter på markedet, som gør det fremragende til relativt få penge (hvis man sammenligner med prisen på en tv-skærm, der er tilsvarende i størrelsen).

Et fladskærms-tv er som regel bedre, når det kommer til billedkvaliteten, men med en projektor kan du ændre i størrelsen. Samtidig er den praktisk, når der skal ses film eller andet. Du kan gøre skærmen stor, så du har mulighed for at få din helt egen hjemmebiograf.

Den nye PlayStation 5 egner sig, ifølge PS-pris.dk, særdeles godt til til projektorer, hvorfor du med fordel kan investere i sådan en, hvis du ønsker at tage gamingoplevelsen til et helt nyt niveau. Måske kan du få et godt tilbud på en PS5 og en projektor, hvis du handler hos én og samme forhandler. I skrivende stund er der dog ingen pakketilbud med dette indhold. 

Hvilket lys egner sig bedst til gaming?

Når du har fundet ud af, hvilke møbler du skal have på dit spilleværelse, skal du overveje belysningen. Det er hensigtsmæssigt at have dæmpet belysning, når du gamer, da det giver bedst mulighed for at fokusere på skærmen.

Hvis du vælger at game via en projektor, er det samtidig den bedste mulighed, da billedkvaliteten bliver forringet i dagslys. Du skal altså placere rummets lyskilder med omhu, så du er sikker på, at det bliver så godt som muligt.

Vælg en setting, hvor der ikke kommer lys bagfra, da det vil reflektere sig i skærmen. Du kan samtidig bringe flere lyskilder i spil, så du kan justere det efter behov. Det vil være det mest optimale, da rummet samtidig kan have andre funktioner på den måde.

I sidste ende er det op til dig selv at afgøre, hvilket lys du spiller bedst i. Der findes mange forskellige muligheder for at skabe en god atmosfære, der egner sig til gaming. Det handler blot om, at du finder ud af, hvad dit behov er - og indretter efter det.

PS: Sørg for at investere i stabilt og lynhurtigt bredbånd

Søger du bolig? Søg blandt 4.095 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her