På udkig efter lejebolig med have?

I jagten på en bolig som man kan leje, ser de fleste en håndfuld forskellige boliger inden de finder den helt rigtige. Det betyder også at man har set en del forskellige haver, og ligesom med almindelig vedligeholdelse af boligen, så kræver haven også vedligeholdelse, hvilket desværre ofte bliver glemt.

Hvad enten det er udlejer eller lejer, som har ansvaret for at vedligeholde haven, så er det et punkt som ofte skaber stridigheder mellem de to parter.

Hvem har ansvaret for vedligeholdelse af haven?

Det er et ret simpelt spørgsmål, som også har et ret simpelt svar. Hvis der ikke står nok om udvendigt vedligehold i lejekontrakten, så er det udlejer som hænger på opgaven. Står der derimod i din lejekontrakt at det er lejer som har ansvaret, så er det dig der skal ud og svinge hækkeklipperen og gå med plæneklipperen.

Det er blot en af de rigtige mange grunde til at man altid skal gennemlæse lejekontrakten grundigt. Står der intet om den udvendige vedligeholdelse, så bør man naturligvis nævne det for udlejer fremfor at håbe på at det noget personen har glemt, så man kan tvære den af på ham/hende senere. Har man haft dialogen fra starten, så undgår man unødvendige stridigheder.

Et par gode fifs til dig der har ansvaret for haven

Det er slet ikke så svært at få en have til at fremstå flot og velholdt. Her får du et par hurtige fifs til hvordan du gør.

Giv forhaven en kærlig hånd

Det første man ser når man ankommer, er forhaven, derfor er det et rigtig godt sted at start, hvis man ønsker at give et godt førstehåndsindtryk. Der er typisk en form for belægningen, som hurtigt kan shines op eller efterfyldes.

  • Ligger der granitskærver i indkørsel eller bede, kan man udlægge et nyt lag flotte skærver. De nye skærver er pænere og dækker for eventuelle huller hvor belægningen under kan ses oppe fra.

  • Udlæg ny flis omkring bede og træer i forhaven.

  • Går entréen indbydende ved at rense flisebelægninger for alger og ukrudt.

  • Få klippet hækken og græsset i forhaven, så den fremstår flot og velholdt.

Det behøver ikke koste det hvide ud af øjnene at give forhaven en hurtig make-over. Du kan se priser på granitskærver, flis og andre belægninger hos hsg-ho.dk.

Græsplænen – fundamentet for en hyggelig have.

En smuk, grøn og tæt græsplæne er dejlig at opholde sig på uanset om der skal spilles fodbold, eller der skal slikkes sol i sommermånederne. Har du en mos- og ukrudtsfyldt græsplæne, som trænger til en overhaling, så er det slet ikke så svært.

  • Kør plænen igennem med en plænelufter og riv mosset sammen.

  • Udlæg et lag på 5-10 mm. topdress og efterså nogle nye græsfrø.

Følger du ovenstående, kan du se frem til at græsplænen som igen bliver grøn og tæt.

Hos https://havehandel.dk/ kan du finde alt hvad du skal bruge til at renovere din græsplæne og mange andre produkter til haven.

En flot have bør være noget som både lejer og udlejer er interesseret i. Som lejer er man naturligvis interesseret i kunne fremvise en flot have til sine gæster. Som udlejer kan man retfærdiggøre en højere udlejningspris og på samme tid gøre boligen mere attraktiv, hvilket resulterer i en lavere liggetiden når den står tom.

Søger du bolig? Søg blandt 5000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
42 90 32 51 (Alle hverdage 9.30 - 12.00)
info@findboliger.dk (Alle hverdage 10.00 - 16.00)