Optimal pladsudnyttelse i din studiebolig

Står du også i forvirring over, hvor du skal gøre af dine ting efter at være flyttet i studiebolig?
Har du også problemer med indretningen?

Vi har samlet nogle tips fra beboere af studieboliger om, hvordan de på bedste vis fik skabt et rum med orden.

 

 

Hylder

Gulvpladsen kan hurtigt forsvinde, når man sætter sine store møbler ind i lejligheden. Derfor er det oplagt at udnytte væggene og højden af lokalet. På hylderne kan du stille dine bøger, mindre opbevaringskasser osv. 
Hylder kan også bruges til andet end bare opbevaring. Du kan sætte hylder op i stedet for at have skrivebord, stuebord til fjernsynet, sengebord eller endda spisebord. Stil en stol til hylden, og pludselig har du et bord.

               

 

Skabe og indretning af disse

Skabe er en genial opfindelse for dig i studiebolig. Du kan bruge dem til at opbevare alverdens ting og sager – og de findes i alle former og størrelser. 
Dog skal man også lige være opmærksom på indretningen af dem – alt afhængigt af, hvad der skal være i dem. Skabe kan jo heldigvis indrettes med både skuffer, hylder og garderobestang, hvilket efterlader masser af plads til at være kreativ med indretningen af dem. 

 

Knager

Hvis du ikke føler for at hænge dine jakker op på en garderobestang (eksempelvis i skabet), så er knager en genial løsning. De fylder ingenting, du kan hænge adskillige jakker/frakker på (for ikke at nævne tasker, paraplyer og huer/hatte), de kan gemmes på en væg bag døren. På den måde efterlader du mere plads i boligen. 

Plus de er billige…

 

Opbevaringskasser

Opbevaringskasser er guld værd, når du skal finde plads til alle de små ting. Det kan være toiletartikler, skoleudstyr, hobbier, sentimentale småting (billedalbums, gaver m.m.), praktiske ting og dokumenter, tøj eller hvad end man nu ikke kan skille sig af med, men ikke vil have liggende fremme. 

Opbevaringskasserne kan placeres under sengen, på hylder, på skabe, gemmes væk i indhak og alle andre små, diskrete gemmekroge der nu skulle være i din pågældende bolig. 

 

Indhak

Aldrig undervurder fordelen ved indhak i lejligheden. Lige så meget som de kan være til besvær, kan de være til gavn for lige at have et lille hyldestativ eller en stabel opbevaringskasser, som øjet ikke nødvendigvis falder på. 

 

Skoskab

En skøn opfindelse til at opbevare dine sko i, så de ikke skal tage gulvplads eller skabsplads. Det gør det også nemmere at opbevare sommerskoene og vinterskoene et andet sted end i kælderen eller loftet. 

 

Så vær kreativ og praktisk med din lejlighed og udnyt højder og indhak til at indrette din bolig på en flot og funkitonel måde. 

 

LÆS OGSÅ: Guide – Indretning af studiebolig