Mange unge bliver iværksættere under studie

Når unge flytter hjemmefra og starter evt. På studie, er der en stigende tendens til at prøve kræfter med iværksætterlivet. Vi giver her vores tips til dig som kaster dig ud denne nye disciplin.

Som ny iværksætter er der alverdens ting man skal tage stilling til. Det er nemlig en helt ny verden, der åbner sig når man beslutter sig for at stifte en virksomhed. Der er mange ting, der dukker op hen ad vejen, som man måske ikke havde tænkt over, da man startede sin virksomhed. Derfor giver vi i dette indlæg et bud på hvilke tre ting, der er vigtige at huske når man starter sin første virksomhed. Det er tre tips, der er generelle for alle nystartede virksomheder uanset om man sælger kabelgravninger, kartofler eller karafler. På den måde kan man komme godt i gang som ny iværksætter og få en god start på livet som selvstændig.

Tip nummer 1: En krone sparet, er en krone tjent

Når man kaster sig ud i at være iværksætter, vil man blive overrasket over, hvor mange udgifter, der er forbundet med det. Derfor er det vigtigt, at man holder skarpt opsyn med, hvad ens penge bliver brugt til. Det kan man tjekke i sit regnskabsprogram, der holder styr på de mange indtægter og udgifter. At holde øje med sine udgifter er en vigtig del af, at lykkes som iværksætter og derfor kan det gamle ordsprog “en krone sparet, er en krone tjent”. Hvis man holder styr på hvad man bruger sine penge på, er man sikret et økonomisk overblik og kan på den måde diktere retningen for sin virksomhed. Det kræver dog også det rigtige regnskabsprogram, der kan holde styr på alle virksomhedens nøgletal. Her er en oversigt over de bedste gratis regnskabsprogrammer.

Tip nummer 2: Netværk, Netværk, Netværk

Når man sælger boliger, er en af de vigtigste ting beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. De´n frase kan godt konverteres over i iværksætternes univers - for det vigtigste er simpelthen bare netværk, netværk, netværk. Det kan ikke understreges med ord, hvor vigtigt det er at have et godt netværk, når man driver en virksomhed. Det er simpelthen den allervigtigste del af det, at drive en iværksættervirksomhed. Start-ups lever af netværk, og derfor er det en gave at kunne tale med alle, når man skal stifte virksomhed. Hvis ikke man har et særligt stort netværk, så er det bare med at komme ud og skaffe sig det. Gå til events, netværksmøder eller andre former for møder, hvor der kommer andre iværksætter. Tal med de andre og udveksl erfaringer, man har haft. For måske kan det være, at der er en iværksætter i gruppen, der har lignende udfordringer eller måske har løst udfordringen.

Tip nummer 3: “Jeg vil arbejde hårdere”

Hvis man har læst George Orwells mini-roman “Animal Farm”, så har man mødt hesten Boxer. Sådan en moral skal man også have som iværksætter. Hvis ikke man har læst bogen (så burde man gøre det), kan Boxer præsenteres som et rigtig arbejdshest. Uanset hvilken modstand han møder, så er hans svar altid “jeg vil arbejde hårdere!”. Netop den arbejdsmoral bør man som iværksætter også have. Iværksætteri er benhårdt arbejde og kræver masser af blod, sved og tårer - der for skal man hver dag stå op og tænke “jeg vil arbejde hårdere!”. 

Held og lykke med både studieliv, flytning og din virksomhed!

Søger du bolig? Søg blandt 5000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
42 90 32 51 (Alle hverdage 9.30 - 12.00)
Mail info@findboliger.dk (Alle hverdage 10.00 - 16.00)
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies.