Lejebolig med have: 4 gode tips du skal kende

4 gode haveråd til din lejebolig

Haven er en vigtig del af ens hjem uanset om man bor til leje, eller er ejer. Der er ingen grænser for hvor mange timer man kan bruge i sin have. Det er stedet hvor man kan ligge i fred og slikke sol om sommeren, det er stedet dine børn kan leje og det er stedet hvor man kan få planter til at vokse.

Uanset hvad du ynder at bruge din have til, så er det bare hyggeligere og sjovere at opholde sig en flot, grøn og velholdt have. Derfor har vi her lavet 5 gode råd til dig der gerne hurtigt og effektivt vil give din have en make-over. Det behøves hverken at være dyrt eller besværligt at forskønne det naturlige omgivelser i haven.

Giv græsplænen nyt liv

Det bedste sted at starte er ved græsplænen, som nærmest er fundamentet for enhver have. Sørg for at holde græsplænen klippet, så man ikke trasker rundt i knæhøjt græs. Lader man græsset vokse vild giver man samtidig ukrudt og mos bedre vækstbetingelser, hvilket på ingen måde høre hjemme i en flot prydplæne.

Er din græsplæne ujævn eller fyldt med store huller, kan du her læse hvordan du reparerer din græsplæne.

Få klippet hækken

En hæk som har fået lov at gro vildt, ser utrolig sjusket ud og gør ikke haven særlig indbydende. Derfor kan man på et par timer med en hækklipper, gøre sin have mere indbydende. I nogle lejeboliger er det udlejer, som står for klipningen af hækken, og i andre er det lejer som selv skal stå for det.

Står der ikke at udvendigt vedligehold påhviler dig i din lejekontrakt, så er det udlejers ansvar at få hækken klippet.

Fyld dine bede med ny flis

Har du blomsterbede eller lignende i din have, hvor bunddækket ser trist og tørt ud, så bør du give det en omgang ny flis. Uanset om man foretrækker mørkt barkflis eller lyst træflis, så giver et nyt lag flis dine bede et frisk og velholdt udseende.

Udover at forskønne din have rent udseendemæssigt, så vil dine planter også være taknemmelige for et nyt lag flis. Lægger man et lag på minimum 10 centimeter, så er flis ukrudtshæmmende og giver dine planter bedre vækstbetingelser. Du kan købe flis over nettet i bigbags eller hos en lokal flis-forhandler. Bor du i Midt- og Vestjylland, kan du kontakte Holstebro Sand og Grus som kan levere både træflis og barkflis til gode priser.

Rens belægningen i haven

De fleste terrasser og indkørsler er belagt med fliser, som hurtigt bliver ramt af alger og ukrudt i fugerne. Det kræver en smule knofedt, men ellers er det faktisk både billigt og ret nemt at give sin belægning en hurtig make-over.

Har man en højtryksrenser, eller mulighed for at låne en, så kan man lynhurtigt få vasket algerne af fliserne. Ligeledes kan man bruge højtryksrenseren til at fjerne ukrudten mellem fliserne, men det kræver dog at fugerne bliver fyldt igen bagefter med enten fugesand eller stenmel.

Er det kun ukrudt i fugerne som du døjer med, så kan klares med en helt almindelig ukrudtskniv.