Hvor skal jeg bo i Odense? Klik og få inspiration her!

Senest opdateret d. 19. maj 2020

Det du skal vide omkring hvor du skal bo i Odense

Glæd dig over, at Odense er en billigere storby at bo i, end for eksempel København og Aarhus. Det koster nogenlunde det samme at bo i Odense, som det gør at bo i Aalborg. Odense er landets tredje største by og selvsagt et meget eftertragtet sted at bo og med næsten 200.000 indbyggere, hvor af de 30.000 er studerende, er der rift om de studie- og kollegieboliger, der er i Odense.

Odense er en af Danmarks mest charmerende byer. Byen er også internationalt kendt, hvilket især skyldes H. C. Andersen og hans kendte eventyr. Herudover har byen den samme puls, som de andre store byer som København og Århus, med masser af shopping muligheder, restauranter, cafeer, teatre, museer og meget andet. Odense Zoo og Den Fynske Landsby er også gode bud på nævneværdige seværdigheder, som folk fra hele landet valfarter til. Det sprudlende byliv og de mange muligheder og oplevelser, som byen kan tilbyde, gør, at de ledige boliger aldrig får lov til at ligge i ret lang tid, før de er afsat til anden side.

Hvilken boform er du til?

Det første du skal gøre op med dig selv, er, hvilken boform er du til? Har du det bedst med at bo helt alene med dit eget køkken og bad? Er du meget socialt anlagt, og vil du helst bo sammen med andre – så kan et kollegieværelse eller et bofællesskab være sagen for dig.

Der er fordele og ulemper ved de forskellige måder at bo på. Det er klart, at det er dyrere at bo i din egen lejlighed, og det kan godt gå hen og blive ensomt, hvis ikke du får etableret et netværk relativt hurtigt. Derimod har du privatliv og frihed i lange baner. Et bofællesskab eller et kollegieværelse er en billigere måde at leve på, men du er i en pokkers knibe, hvis du bliver uvenner med dine bofæller, og der skal indgås kompromisser og aftaler, hvis det skal blive en god oplevelse. Du bliver en del af et fællesskab med mange andre unge, når du vælger at leve på denne måde. Der kan være meget lange ventelister til de forskellige kollegieværelser, så det kan være en idé at tænke lidt ud af boksen, hvis du ønsker en bolig inden for overskuelig fremtid.

De forskellige områder i Odense

Gør op med dig selv, om du har behov for mere luft og natur og mere bolig for pengene, end storby og dyrere huslejepriser. For børnefamilien kan det være en idé at søge ud mod Glamsbjerg, Ringe, Assens, Otterup eller Tommerup – byer, der alle har en overskuelig pendlertid ind til Odense. Er du fast besluttet på, at det skal være Odense midtby, så er de eftertragtede områder som for eksempel Hunderupkvarteret og Skibhuskvarteret, boligområder i høj kurs. Desuden er Odense Havn blevet et populært boligområde med mange attraktive lejemål. I det nordøstlige Odense ligger det meget omtalte ghettoområde, Vollsmose, der hovedsageligt består af almene boligbyggerier. Det sidste årti er der blevet igangsat en omfattende plan for Vollsmose af Odense byråd.

Søger du bolig? Søg blandt 5.392 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her