Hvor skal jeg bo i Aarhus? Klik og få inspiration her!

Det du skal vide omkring hvor du skal bo i Aarhus

Hvis du skal flytte til Aarhus for første gang, så kan du lige så godt forberede dig på, at det kan tage tid at finde den rette bolig i Danmarks næststørste by.

Aarhus er en af landets mest charmerende byer. Den har det hele – en storby med gode shopping muligheder, tidligere Europæisk kulturhovedstad og flere interessante museer og kulturelle tilbud, og den har samtidig en smuk natur ved havnen, Moesgaard Strand, Marselisborg skovene, brabrandsøen og Dyreparken. Det er ikke så mærkeligt, at unge studerende vælger Aarhus som deres foretrukne studie-by. Er man først flyttet til byen, så ender man også tit med at blive boende i Smilets By.

Hvilken boform er du til?

Det første du skal gøre op med dig selv, er, hvilken boform er du til? Har du det bedst med at bo helt alene med dit eget køkken og bad? Er du meget socialt anlagt, og vil du helst bo sammen med andre – så kan et kollegieværelse eller et bofællesskab være sagen for dig.

Der er fordele og ulemper ved de forskellige måder at bo på. Det er klart, at det er dyrere at bo i din egen lejlighed, og det kan godt gå hen og blive ensomt, hvis ikke du får etableret et netværk relativt hurtigt. Derimod har du privatliv og frihed i lange baner. Et bofællesskab eller et kollegieværelse er en billigere måde at leve på, men du er i en pokkers knibe, hvis du bliver uvenner med dine bofæller, og der skal indgås kompromisser og aftaler, hvis det skal blive en god oplevelse. Du bliver en del af et fællesskab med mange andre unge, når du vælger at leve på denne måde. Der kan være meget lange ventelister til de forskellige kollegieværelser, så det kan være en idé at tænke lidt ud af boksen, hvis du ønsker en bolig inden for overskuelig fremtid.

De forskellige områder i Aarhus og omegn

Men med mere end 52.000 studerende, kan det godt svare sig at tænke ud af boksen, når du skal søge efter bolig i Aarhus – især, hvis du har sat næsen op efter et af de populære kollegier i Universitetsparken inde i midtbyen, på det populære og trendy Trøjborg eller et andet centralt sted i Aarhus. Vælger du derimod et kollegie eller en lejebolig ude i Brabrand eller et andet sted med en lidt længere pendlertid, kan du spare penge på huslejen, være tættere på naturen - og tilmed have mere ro. Børnefamilien kan med fordel kigge efter bolig i forstæderne til Aarhus. Byer som Odder, Malling og Beder er gode områder for børnefamilierne.

Søger du bolig – prøv Husvild.dk

Hos Husvild.dk kan du blandt andet søge alt fra værelser, lejligheder og villaer til deleboliger i hele landet. Husvild har lejeboliger i Jylland, Fyn, Sjælland og på Bornholm. Ofte er drømmeboligen lige om hjørnet – så det er bare med at komme i gang med din boligjagt.

Hver dag kommer der nye boliger ind på sitet, og lige nu er der mere end 6000+ ledige huse, lejligheder og rækkehuse til leje på Husvild, og der kommer flere til hver eneste dag.

Søger du bolig? Søg blandt 5000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
42 90 32 51 (Alle hverdage 9.30 - 12.00)
info@findboliger.dk (Alle hverdage 10.00 - 16.00)