Hvor skal jeg bo i Aalborg? Klik her og få inspiration!

Det du skal vide omkring hvor du skal bo i Aalborg

Hvis du skal flytte til Aalborg for første gang, så kan du lige så godt forberede dig på, at det kan tage tid at finde den rette bolig i den populære by i Nordjylland. Region Nordjylland er uddannelsessted for mere end 25 forskellige uddannelsesretninger, og med mere end 4000 nye uddannelsesforløb hvert år, er Aalborg en af de helt store studiebyer i Danmark. Det kan være rigtig svært at finde et ledigt værelse, der udlejes i Aalborg, så det kan være en idé at se, hvad de omkringliggende byer kan tilbyde i den retning.

Hvilken boform er du til?

Det første du skal gøre op med dig selv, er, hvilken boform er du til? Har du det bedst med at bo helt alene med dit eget køkken og bad? Er du meget socialt anlagt, og vil du helst bo sammen med andre – så kan et kollegieværelse eller et bofællesskab være sagen for dig.

Der er fordele og ulemper ved de forskellige måder at bo på. Det er klart, at det er dyrere at bo i din egen lejlighed, og det kan godt gå hen og blive ensomt, hvis ikke du får etableret et netværk relativt hurtigt. Derimod har du privatliv og frihed i lange baner. Et bofællesskab eller et kollegieværelse er en billigere måde at leve på, men du er i en pokkers knibe, hvis du bliver uvenner med dine bofæller, og der skal indgås kompromisser og aftaler, hvis det skal blive en god oplevelse. Du bliver en del af et fællesskab med mange andre unge, når du vælger at leve på denne måde. Der kan være meget lange ventelister til de forskellige kollegieværelser, så det kan være en idé at tænke lidt ud af boksen, hvis du ønsker en bolig inden for overskuelig fremtid.

De forskellige områder i Aalborg

Aalborg bliver også kaldt kulturens by, for byen emmer af kultur- og byliv. Naturen kan opleves gennem byparker, friluftsbade, strand, havn og skov – Aalborg har det hele. Som andre større byer, så har Aalborg også populære og mindre populære områder at bo i. Det mondæne Hasseris er et markant dyrere område at bo i, end det østlige Aalborg, der uden sammenligning er det største boligområde i Aalborg. Der bor mange studerende i Aalborg Øst, og det er også her, at en stor del af Aalborg Universitetskvarter har til huse.

Få fuld adgang til alle kollegier i Danmark

Du kan nu se alle kollegier i Danmark på findkollegie.dk. Ikke alene sparer du mange timer på din boligjagt – du kan rent faktisk også spare penge ved at sammenligne huslejepriser. Vores filtreringsmuligheder gør det nemt for dig at holde øje med de boliger og kollegieværelser, der er inden for dit budget og dine krav. Du kan også gå ind på lige det kollegie, som du har lyst til at vide mere om – det kan være info om alt fra husleje, billeder af kollegiet, faciliteterne, beliggenhed, rutevejledningen, adgangskravene m.m.

3 dages adgang koster dig kun 9 kr. Opret dig hurtigt og nemt lige her.

Søger du bolig? Søg blandt 5000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
42 90 32 51 (Alle hverdage 9.30 - 12.00)
info@findboliger.dk (Alle hverdage 10.00 - 16.00)