Hvor mange må man bo i en lejlighed?

 

Hvor mange må man bo i en lejlighed er ofte en af de spørgsmål, som dukker op når man kigger efter lejligheder. Der er nogle helt klare retningslinjer for hvor mange man må bo i en lejlighed og de uddybes her. Afhængig af, hvilken situation man står i, så varierer forskellige regler en smule. Hvilket vil sige at der er forskel på om man er en familie, der ønsker at bo sammen eller om man er en gruppe studerende som vil bo i samme lejlighed.

For familier gælder disse regler. Når man flytter ind i lejligheden, så må der maksimalt bo to personer i hvert beboelsesrum. Hvilket vil sige, at der må bo op til to personer i en etværelses, fire personer i en toværelses lejlighed, seks personer i en treværelses lejlighed og så videre. Sammensætningen af børn og voksne i værelserne skelnes der ikke imellem, så længe der ikke bor mere end to voksne i lejligheden. Det er ydermere også vigtigt, at de voksne i lejligheden er gift eller kærester. Det skal dog nævnes, at reglerne kun gælder for indflytningstidspunktet, hvilket betyder at man godt efterfølgende kan få flere børn uden nødvendigvis at skulle flytte ud af lejligheden. Man skal dog sørge for at læse sin boligforenings vedtægter godt igennem for at sikre sig, at man ikke bryder nogen af deres regler i forbindelse med familieforøgelsen.

For andre grupper end familier er situationen lidt anderledes. Det kommer nemlig helt an på gældende lovgivning. Det er dog som udgangspunkt to personer pr. beboelsesrum, som er det nuværende maksimum for antal personer, som må bo i en lejlighed. Igen to gange antal værelser i lejligheden. Det står i bekendtgørelsen af lov om midlertidig regulering af boligforholdene som senest blev ændret i 2010.  Det vil altså sige at, man kan bo op til fire personer i en toværelses lejlighed og så videre. Igen er det dog vigtigt, at man tager højde for den lokale boligforenings regler og vedtægter. For eksempel er der nogen boligforeninger, som forbyder to personer i en ét værelses lejlighed, med mindre den overstiger et hvis antal kvadratmeter. Ved andre boligforeninger er det blot gældende lovgivning, som gælder. Dog er to personer pr. rum, svaret på spørgsmålet omkring “hvor mange må man bo i en lejlighed?”.

Husk, at hvis i er flere personer, som ikke er i familie skal alles navne fremgå af lejekontrakten ved indflytning til ny lejlighed. Det er for at sikre, at boligforeningen har overblik og kontrol over hvem det er, der bor i lejligheden.

Der er dog enkelte muligheder for at bo flere end det tilladte antal mennesker i en lejlighed, men det kræver godkendelse fra kommunalbestyrelse. Ydermere forudsætter det at der enten er tale om, at man skal passe syge, ældre eller andre plejekrævende personer. Det kan også accepteres under særlige sociale hensyn efter kommunalbestyrelses vurdering (fra sag til sag). Derudover så foreligger også den mulighed, at hvis det skønnes at der efter at flere personer er flyttet ind i lejligheden stadig er et areal på over 20 kvadratmeter pr. person kan man også få tilladelse til at bo flere end lejligheden ellers tillader det. Der er mulighed for at finde mere information på retsinformationen eller ved at spørge din udlejer.


 

Søger du bolig? Søg blandt 5000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
42 90 32 51 (Alle hverdage 9.30 - 12.00)
info@findboliger.dk (Alle hverdage 10.00 - 16.00)