Træning i lejebolig – en guide til udstyr til homegym’en

Er du blevet træt af at bruge tid og penge på turen til fitnesscenteret? Rigtig mange af os går med drømmen om vores helt egen homegym, hvor det kun er os selv der sveder på bænken. Men hvordan kommer man i gang og hvilke produkter er der plads til. I denne guide får du et par tips til hvordan du nemt, hurtigt og billigt kommer i gang med hjemmetræningen. Uanset om du bor i lejlighed eller hus. Vi ser også på hvad der er plads og mulighed til i din nye bolig, uanset om du bor i hus eller lejlighed.

SE OGSÅ: Arono.dk – Gør som 150.000 andre danskere – få en personlig kostplan

Homegym i lejlighed

Kan man overhovedet hjemmetræne i en lejlighed? De fleste dropper tanken om hjemmetræning i lejligheden efter underboen har brokket sig første gang. Og nej, det giver heller ikke så meget mening med et squat rack og dødløft med underbo og nabo! Men så er der jo så meget andet man kan: pullup bar der sættes i dørkarmen kan bruges til både pullups og push ups. En kettlebell er super træning af overkrop og underkrop og larmer slet ikke, såfremt du altså ikke smider den på gulvet efter brug.

Elastiktræning og TRX kan også sagtens laves derhjemme i lejligheden og kan give en hård og effektiv fullbody træning Til cardiotræning må du nok nøjes med en motionscykel eller en spinningcykel. Skal du have en løbetur, må du ned på gaden.

Anbefalet udstyr:

 • Pullup bar

 • Kettlebell

 • Træningselastik

 • Motionscykel

Homegym i parcelhus uden kælder eller garage

Bor du i et hus uden kælder eller carport har du gode muligheder for en homegym, med enkelte undtagelser. Kan du afsætte et værelse til træningen er der sådan set frit slag på de fleste hylder, dog bør du ikke smide rundt med tunge vægte på parketgulvet! Du kan med fordel købe gummifliser og lægge under dit udstyr, men et træningsunderlag kan også gøre det.

En romaskine er et super køb til din nye homegym i huset. Her kan du få hardcore konditræning og styrketræning i en, med masser af muligheder for at konkurrere med dig selv og andre over nettet. Concept2 er “the gold standard” her, men vand romaskiner er også populære, ikke mindst fordi de ser godt ud og passer ind i det stilbevidste hjem. Se selv flere modeller på denne romaskine test.

En træningsbænk er også en god investering. Drop det helt store bænkpres setup og hold dig i stedet til en flytbar bænk, der kan bruges både liggende og siddende. Med en sådan træningsbænk og håndvægte i forskellig vægt kan du træne hele overkroppen lige effektivt som i fitnesscenteret.

Anbefalede produkter:

 • Concept2 romaskine

 • Træningsbænk

 • Håndvægte

 

Homegym til huset med kælder eller garage

Er du så heldig at have et hus med kælder eller med garage, så er du i den optimale situation til en kickass homegym. Her er ingen begrænsninger, så det er kun fantasien der sætter grænser. Skal du bruge inspiration har det amerikanske sociale medie Reddit et spændende “sub”, kun med billeder af homegyms. Du finder det på /r/Homegym.

Hvad skal man så have i sit ultimative homegym setup? Her må et squat rack være svaret. Med et squat rack kan du træne med tunge vægte, til squat, dødløft, overhead press og hvad du ellers kan finde på. Squat Racks kommer i forskellige versioner, fra de helt simple der kan justeres i højden, til et professionelt “power cage”, med sikkerhed i top.

Ribber, kroge og ringe kan være en god mulighed, hvis du er til træning med kropsvægt, Crossfit og gymnastik. Men få en fagmand til at sætte det op, hvis ikke du selv har erfaring. Sikkerhed først!

Når du har en kælder eller carport har du også et gulv i beton. Det betyder at der ingen risiko er for at skade gulvet med maskiner eller vægte. Vil du have et løbebånd kan du have det. Crosstrainer? Gør det. 

Anbefalede produkter:

 • Squat rack

 • Træningsbænk til bænkpres

 • Håndvægte og kettlebells

 • Løbebånd eller Crosstrainer

Har du spørgsmål?

Der er masser af muligheder for at træne derhjemme, uanset hvilke boligsituation du er i. På FitFact.dk kan du få mange flere anbefalinger og finde test af populært fitnessudstyr. 

Mangler du et hus at have plads til dit nye homegum, så se alle vores huse til leje her.