Gør din lejebolig mere attraktiv med budgetvenlige tiltag

 

Ønsker du dig en lækker lejebolig? Der er mange ting, man kan gøre for, at lejeboligen bliver ekstra lækker at bo i og derudover populær, hvis man f.eks. ønsker at leje et værelse ud. Boligmarkedet er kæmpestort, og ofte ser man ikke engang toppen af isbjerget. 

Derfor er det dejligt, hvis lejligheden kan differentiere sig fra mængden. Små tiltag og ændringer i lejligheden kan gøre en signifikant forskel, og det behøver derfor ikke at være dyrt at gøre lejligheden mere attraktiv.
Her er fem budgetvenlige tiltag, der kan gøre din lejebolig ekstra lækker.

Mal en væg

Maling kan gøre utrolig meget for et rum. Det kan både gøre et rum større og hyggeligere. 

Med lyse farver skaber man store rum, og man skaber en følelse af noget nyt. De klassiske hvide vægge er derfor klassiske af en grund. 

Men som modspil til de hvide vægge kan en enkeltfarvet væg skabe et flot udtryk og give lejligheden kant. Væggen kunne f.eks. males i en blågrå nuance, som er med til at give rummet ro. 

Der findes utallige farver, som kan gøre din lejlighed mere attraktiv, og det er kun dig selv og dine kreative evner, der sætter grænserne. Endvidere kan du udfordre dig selv med kalkmaling, som giver væggen et råt og cool udtryk.

Renovér badeværelset

Badeværelset kan ofte trænge til en kærlig hånd i de fleste ældre lejligheder. Bor du i storbyen, kender du formentlig alt til små badeværelser og til at gå i bad oveni toilettet. Hvis du er ved at være træt af dette, kan du renovere dit badeværelse. Ofte skal der ikke meget til for, at badeværelset kan fungere meget bedre, og renovering kunne derfor være en god mulighed.
Nye klinker kan give badeværelset et helt nyt liv, og en bruseniche vil gøre rummet meget mere funktionelt, så der ikke er vådt over det hele. 

Da renovation af badeværelset ikke er den letteste opgave, kan det være en god idé at få professionel hjælp. Hyr en håndværker, så du på den måde sikrer dig, at arbejdet er i orden. 

Når du skal finde den rigtige håndværker, skal du altid indhente tilbud fra tre forskellige, så du ved, at du får det til den bedste pris. Sammenligning af håndværkertilbud er derfor meget vigtigt, for at du får mest badeværelse for pengene. 

Kom i gang med at skabe dit drømmebadeværelse og gør din lejebolig endnu mere attraktiv.

Få nye gardiner

Selvom man ikke tænker så meget over gardiner, har de en stor betydning for lejlighedens udseende. Hvis du frisker lejligheden op med nogle nye gardiner, vil du se, hvordan de giver nyt liv til rummet. 

Der findes mange forskellige slags gardiner, som passer til forskellige rum. Køb de gardiner, der passer til dit rum og tænk ikke nødvendigvis på funktionalitet. Gardiner kan nemlig også være dekorative. Har du et stort flot vindue, som du ønsker at sætte ekstra fokus på, vil et sæt stofgardiner gøre vinduet endnu flottere.
Gardiner skal dog også være funktionelle, og hvis du ikke allerede har gode gardiner til f.eks. mørklægning, kan de helt rigtige derfor skabe stor værdi og forbedre din søvn.

Effektiv indretning

Indretningen har stor betydning for, hvordan man opfatter din bolig. Hvis man indretter den optimalt, kan rummet føles meget større, men dette gælder selvfølgelig også omvendt. Tænk over hvordan du placerer dine møbler og størrelsen på møblerne. 

Nogle gange er den store flydersofa og det flotte plankebord simpelthen ikke praktisk nok. Hvis du bor i en lille lejlighed, kan du derfor få meget ud af at gennemtænke indretningen og dermed få det bedste ud af kvadratmeterne. 

Det kan også være en fordel at tænke i kubikmeter frem for kvadratmeter og dermed udnytte lejlighedens fulde potentiale. Hæng f.eks. hylder og andre opbevaringsskabe på væggene eller brug høje reoler, der fylder mere i højden end i bredden. Ved at bruge væggene i indretningen kan rummet føles større, og der frigives dermed noget gulvplads.
For at en bolig er attraktiv, skal der være plads til en masse opbevaring, uden at den opbevaringsplads optager alle kvadratmeterne. Du kan derfor gøre opbevaring til en del af indretningen ved f.eks. at købe multifunktionelle møbler, der allerede rummer opbevaring. 

Skift brusehovedet

I de fleste ældre lejligheder er der ikke gjort så meget ud af badeværelset, og brusehovedet kan derfor både være gammel, slidt og kedeligt. 

Drømmer du om et af de store lækre brushoveder, hvor strålerne er meget mere behagelige, og hvor vandet strømmer mere blødt – så køb et. De behøver ikke at være ret dyre, og de er nemme at skrue på de fleste bruseslanger. 

Selvom dette kun er et lille tiltag, er det et lille lækkert tiltag. Det skaber meget værdi for dig og for fremtidige lejere, og derudover tilføjer det en lille luksus til hverdagen. Et brusehoved kræver ikke meget at skifte, men du vil glæde dig til at gå i bad og glæde dig over, hvordan du har piftet dit gamle badeværelse op.