Find en seng til din nye lejebolig

Det kan for mange være en dyr fornøjelse at flytte, især hvis du skal ud at investere i nye møbler til boligen. Det er dog ofte præcis det, mange vælger at gøre, og det kan der være en del forskellige årsager til. Ofte passer møblerne ganske enkelt ikke ind i den nye bolig, som måske er mindre, end den du er flyttet fra. Skråvægge sætter også sine begrænsninger, og det får mange til at hive pungen op af lommen. Det kan også være, at de gamle møbler ganske enkelt er blevet slidte, og så er flytning en oplagt mulighed for at friske sin lejlighed op. 

Det er en lækker følelse at pryde sin lejlighed med nye ting, men én ting er det æstetiske aspekt, noget andet er det helt basale og nødvendige. For hvis der er et møbel, du kraftigt bør overveje at investere i, er det en god seng. Og hvorfor så det? Din gamle seng fungerer da fint, tænker du måske? Tja, det kan være, men det betaler sig at forstå, hvor vigtig en seng af god kvalitet egentlig er. For du sover faktisk intet mindre end en tredjedel af dit liv. Den lader vi lige stå et øjeblik. En tredjedel af dit liv, ligger du i en seng, og det siger derfor sig selv, at sengen skal være af god og behagelig kvalitet. 

Senge skal udskiftes oftere, end du tror for at bevare komforten og den optimale støtte. Faktisk siger man som tommelfingerregel, at din seng bør udskiftes hvert 10. år for at sikre en sund og behagelig nattesøvn. Og en god nattesøvn er hamrende vigtig for dit helbred. En mulighed er at købe sengen på afbetaling. Læs mere lige her, hvis du af økonomiske grunde har behov for at købe en seng på kredit. Afbetaling kan være ganske fordelagtigt, hvis man vælger en rente- og gebyrfri løsning. 

En god nattesøvn kan redde liv

Ifølge en undersøgelse lavet af Den Nationale Sundhedsprofil sover næsten halvdelen af danskerne dårligt om natten. Dårlig nattesøvn kan medføre en lang række negative konsekvenser – både på arbejdet og i privaten. Ja, ligefrem livsstilssygdomme og kronisk hovedpine. På online magasinet videnskab.dk peger forskere på, at dårlig nattesøvn kan være direkte livsfarligt, og de sidestiller søvn med mad. Du kan, og skal, ikke undvære nogen af delene. Hvis man samtidig tænker på, at den dårlige nattesøvn let kan undgås, er alle disse uhyggelige følger fuldstændig unødvendige. Det er nemlig rigtig let at finde en god seng uden at blive ruineret. 

Sådan vedligeholder du din nye seng

Nu hvor du har købt en ny seng, gælder det om at få den til at holde så mange år som muligt. Så hvordan forlænger du din sengs levetid? Noget af det, der slider allermest på en seng, er overraskende nok sved. Vi sveder op til en halv liter om natten, og derfor er det rigtig vigtigt at vedligeholde din seng og gøre den ren med jævne mellemrum. Hvor ofte skal du eksempelvis udskifte topmadrassen? Skal du rede sengen, eller skal du ikke rede sengen? Er det en god idé at lade katten tage sin middagslur i smørhullet? Og hvor ofte skal du egentlig lufte ud i soveværelset?

Læs denne guide og bliv klogere på, hvordan du bedst bevarer din seng og sover godt om natten.

Søger du bolig? Søg blandt 5000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
42 90 32 51 (Alle hverdage 9.30 - 12.00)
info@findboliger.dk (Alle hverdage 10.00 - 16.00)
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere