Få praktikken i orden for din nye lejebolig

Senest opdateret d. 16. marts 2020

Jagten på det perfekte hjem er ikke nødvendigvis så lige til, som man skulle tro. Selvom man har fundet den helt rigtige bolig i den helt rigtige by, så skal boligen meget gerne kunne være andet og mere end blot en simpel bolig. Den skal gerne være et rigtigt hjem. Et hjem som man gider at komme hjem til. Derfor kan det under din boligjagt være en fordel at undersøge følgende:

Et godt hjem i trygge omgivelser

Hvor gammel er boligen? Man kan hurtigt blive forelsket i rustikke boliger, der har stået til skue fra før, at asfalten på vejen blev lagt. Huslejen kan ofte være mere attraktiv end i det mere mondæne nybyggeri. Det hænder også, at man mærker historiens vingesus, når man tænker på de mange generationer af mennesker, der har taget bolig netop der. Det er dog vigtigt at holde sig for øje, at ældre boliger oftere må renoveres. Vind, vejr og menneskeligt slid har det med at tære på alle slags bygninger. Tjek derfor hos udlejeren, hvilket arbejde, der er udført indenfor de sidste 5-10 år og forhør dig om fremtidsplanerne for ejendommen.

Socialt liv

Flere og flere danskere er ensomme. Op mod 1/3 af de studerende alene føler sig ensomme. For mange af dem er det første gang de bor ude. Hvis ikke der er noget aktivt foreningsliv, eller nogle initiativer, der kan være med til at ryste naboer og genboer sammen, så kan flytningen hurtigt blive en ensom affære. Tjek derfor op på, om der findes et fedt sammenhold i en fed forening eller lignende, der hvor du vil bo.

De praktiske forhold
Når boligen er i hus, kontrakten er skrevet og nøglerne passer til låsen, er boligen ikke nødvendigvis helt klar endnu. Som moderne mennesker i det herrens år 2020 har vi nogle behov, som kun få udlejere kan opfylde fuldstændigt. Få nogle gode råd til internet og strøm herunder.

Internetforbindelse
Internettet er gået hen og blevet en livsnødvendighed for næsten samtlige mennesker på vores breddegrader. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at dit hjem har en stabil forbindelse. Behov er selvfølgelig forskellige, og ikke alle mennesker har brug for lige meget net. Men det er vigtigt med en stabil forbindelse, der ikke dør, fordi man har set lidt for meget Netflix. Samtidigt kan det være svært at vurdere, hvor mange store filer, man skal downloade den næste måned. Hvis der skal være net nok til besøgende venner, og samtidigt nok til en selv, kan en bredbåndsløsning med høj hastighed være den rigtige løsning for dig. Flere danske udbydere afdækker dette område, bl.a. Fastspeed, hvor hele herligheden fås for mindre end 250 kr.

Strøm
Med mange udbydere til den elektricitet, der skal holde lys i loftet og varme i ovnen, kan det være svært at gennemskue, om der egentligt er noget, der er bedre end andet. Men ofte kan der være penge at spare, hvis man kender sine behov. Sammenlign priserne hos dit elselskab med de andre. Det kan måske give flere penge på lommen.

Ude godt, hjemme bedst
Med en stabil forbindelse, en strømregning man tør åbne, samt et godt fællesskab i lokalområdet er du så godt som søsat i din drømmebolig. Muligvis varer opholdet ikke evigt. Men fremtiden er uvis for os alle. Så længe man har stabile, økonomiske forhold, så langt som det nu kan lade sig gøre, har man i hvert fald bedre mulighed for at vælge til, end at vælge fra. Og hvis noget her i livet er vigtigt, så er det at kunne vælge det rigtige til. Også det rigtige hjem.

Find lejeboliger i hele Danmark her

Søger du bolig? Søg blandt 4.028 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her