Boligsvindel

Senest opdateret d. 26. februar 2020

Højsæsonen for underskrifter på lejekontrakter er lige om hjørnet. I forbindelse med studiestart i august og september, bliver boligmarkedet oversvømmet med desperate boligsøgende, der ihærdigt forsøger at finde boliger i landets største byer. Efterspørgslen overstiger gevaldig udbuddet på ledige lejeboliger, hvilket resulterer i forhastede beslutninger hos de boligsøgende. Boligsvindel er blevet et stort problem over de seneste par år, hvor flere og flere, især de unge førstegangs hjemmeflyttene, hopper lige i fælden når det gælder falske boligannoncer. 

Vi har derfor her på Findboliger.dk, fundet frem til nogle punkter, i forhold til at spotte falske boligannoncer, som du som boligsøgende bør være opmærksom på:

Mangel på billeder eller dårlig opløsning:

Et tegn på en falsk boligannonce, kan være manglen eller kvaliteten på billederne af lejemålet. En legitim udlejer vil altid efterstræbe, at fremstille en så grundig og detaljeret boligannonce som muligt, for at øge interessen hos de boligsøgende. Derfor bør du holde dig skeptisk overfor boligannoncer, der kun indeholder 1-3 billeder af boligen. Samtidigt bør du holde øje med kvaliteten og de fremførte billeder. Ofte bruger svindlere billeder fra google, hoteller eller airbnb, da det er let tilgængelige billeder. 

Mangelfuld eller engelsk beskrivelse:

De falske annoncører er oftest bosat uden for landets grænser, og prøver at snyde de boligsøgende, ved at påstå, at de enten bor eller arbejder i et andet land.

Derfor bør du være opmærksom på lejemålets beskrivelse, da den i dette tilfælde vil være mangelfuld, i forbindelse med informationer omkring boligen. Vær desuden også opmærksom på annoncer, med dårligt formulerede danske beskrivelser. De falske udlejere benytter sig ofte af oversættelsesprogrammer, hvilket er nemt at gennemskue

Kontaktoplysninger på udlejer:

Et af de punkter der vil være lettest at gennemskue en falsk annonce på, er udlejerens kontaktoplysninger i form af navn, telefonnummer og e-mail. 

Her bør du holde øje med overensstemmelse mellem navnet på udlejeren samt personens mail. Hvis du e-mailadressen eksempelvis indeholder et andet navn end udlejerens, vil det ofte være en falsk mail. Vær også opmærksom på mistænkelige mail, der indeholder en vilkårlig række af tal eller bogstaver, der ikke giver mening. 
Hvis udlejeren har oplyst et telefonnummer, vil det være en god ide at give det et opkald, for at se om nummeret eksistere. 

Prisen på boligen:

Hvis du ikke er familiær med priserne på boligmarkedet, er det en god ide, at du spørger nogen til råds, inden du hopper i med begge ben, fordi du har fundet den fedeste 3-værelses lejlighed på Sankt Hans Torv til 4.000 kr./måneden.

Huslejen i de større byer, især København, følger en relativ høj og stabil prisfastsættelse. Man vil i meget få tilfælde, falde over en stor og nyrenoveret lejlighed, til en billig pris. De falske udlejere vil ofte sætte prisen på huslejen under markedsprisen, for at generere højere interesse hos de boligsøgende. 

Hold øje med etage og side på adressen: 

Som regel står der altid den fulde adresse med vejnavn, nummer, etage og side, på en boligannonce. De falske udlejere udelader ofte etage og side på boligannoncen, da de ofte udbyder lejemål, der allerede er beboede. 

Hvis du falder over en annonce, hvor etage og side ikke er oplyst, kan du prøve at tage kontakt til beboere i opgangen, og forhøre dem omkring deres kendskab til udlejeren af lejemålet. Hvis de aldrig har hørt om personen, der udgiver sig for at være udlejer, vil det ofte være et tegn på en falsk boligannonce. 

Vi håber at ovenstående guide, kan være behjælpelig i din boligsøgning og sørge for du finder den helt rette bolig.

Søger du bolig? Søg blandt 5.392 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her