Vil du spare lidt på el- og varmeregningen? Tjek vores tips ud.

Læs omkring hvordan du kan spare på el- og varmeregningen i opslaget her.

Vinteren er snart over os.

For mange betyder det også et større forbrug i el og varme. Ikke nok med, at det kan overraske, når regningen kommer, men det skader også miljøet unødvendigt. 
 Derfor har vi samlet nogle af vores bedste tips til at spare lidt på el og varme - og dermed også pengepungen. 

 

Sluk kontakterne.

Selvom selv dit apparat er slukket, udnytter det stadig noget strøm til 'stand-by'-funktionen. Så for at slippe for det ekstra forbrug, så sluk din kontakt eller træk stikket ud af kontakten. Du kan gøre det til vane at slukke på stikkontakten i stedet for på apparatet!

Udnyt eftervarmen!

Efter du har lavet mad i ovnen, så forekommer der stadig eftervarme inde i ovnen, selvom du har slukket for den. Du kan udnytte det ved eksempelvis, at lave flere retter med eftervarmen. Hvis du bor i en 1-værelses kan du eventuelt slukke dit varmeapparat og lade ovnens eftervarme varme dit værelse. 

 

Drop tørretumbleren.

 Det er måske ikke lige så hurtigt, men det er lige så effektivt. Hæng dit rene vasketøj til tørre efter en vask, i stedet for at tørretumble det. Eventuelt hæng det op på en altan, i haven eller ude på badeværelset. 

 

Vask færre gange.

En simpel måde, at skrue ned for elforbruget, er også at skrue ned for det antal vaskemaskiner man kører igennem. Vent med at vaske til du kan fylde en maskine op. 

 

Skift dine pærer. 

Vi har alle hørt det - LED-pærer er det nye grøn. LED-pærer er især blevet populære, grundet den lange holdbarhedstid, som derudover har enorm lavt strømforbrug. I gennemsnit er der en strømbesparelse på 80% ved et skift fra normal pære. 

 

Udnyt dagslyset.

Ved omrokering af dine møbler, er det muligt at udnytte dagslyset. Så i stedet for at tænde alle lamperne henne i det mørke hjørne, når du skal læse eller arbejde, så ryk dit bord hen mod et vindue.

 

Sluk radiatoren.

Det er den dumme fejl. Man bør lufte ud dagligt i hjemmet og mange overvejer ikke at slukke radiatoren, mens det står på. Den kolde vinterluft går ind i hjemmet og påvirker temperaturen, som gør at radiatoren arbejder ekstra for at holde temperaturen. 
Du kan også slukke eller skrue ned for radiatoren, inden du går i seng. Studier har vist, at søvnen forbedres, når man er i kølige omgivelser - det må da være to fluer med ét smæk!

 

Det er ikke store og dyre projekter man skal ud i for at bespare nogle kroner og ører på elregningen. Plus din gode samvittighed kan forhøjes, når nu du også hjælper på miljøet. 
Lidt er bedre end ingenting. 

Søger du bolig? Søg blandt 5000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
42 90 32 51 (Alle hverdage 9.30 - 12.00)
info@findboliger.dk (Alle hverdage 10.00 - 16.00)
Cookies hjælper os til at give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores ydelse, accepterer du vores cookies. Lær mere