Tips og tricks til hurtigt at finde en ny lejlighed

Senest opdateret d. 26. februar 2020

Det kan være en rigtig stor udfordring at skulle finde en lejlighed, især når man leder i de danske storbyer. Efterspørgslen er enorm, og kender man ikke nogen i byen, bliver udfordringen kun større. Læs med her, hvis du vil have tips og tricks til, hvordan du nemmest og hurtigst finder en ny lejlighed, så der igen er tag over hovedet.

Start her på husvild.dk

Hvis man ønsker direkte og hurtig kontakt med et væld af udlejere, bør man kigge på en hjemmeside som denne. Her får man en platform som udelukkende forbinder potentiel udlejer med potentiel lejer. Her er der både mulighed for at finde lejlighed og hus, men også værelser og studieboliger - rundt i hele Danmark. Ud fra søgekriterier som postnummer, type, størrelse og husleje er der mulighed for at finde en bolig.

Få et overblik og udvid din horisont

Når man bruger en online platform til at finde sin bolig, kan det være en rigtig god idé først at undersøge det område, man ønsker at flytte til. Det er en rigtig god start at lave en liste med potentielle postnumre. Overvejer man for eksempel at flytte til Aarhus, er postnummeret 8000 nemlig ikke det eneste centrale postnummer i denne by - der er faktisk mange flere.

Det er også en rigtig god idé at afstemme forventninger. Når man drømmer om en lejlighed, kan det nemlig hurtigt blive utopisk, eller urealistisk, fordi man ikke ved, hvad det vil komme til at koste. Derfor bør man overveje at lave en liste, hvor man skriver, hvad ens krav er, men også hvad man er villig til at gå på kompromis med. På denne måde undgår man, at processen om at finde en lejlighed bliver opgivende.

En god tjekliste kan se sådan her ud, hvis for eksempel du ønsker at flytte til en storby:

  • Hvor langt væk fra centrum er jeg villig til at flytte ud - og hvilke postnumre gælder det?

  • Hvor mange værelser har jeg brug for? Hvad er maksimum og minimum?

  • Hvor stort eller småt på det være?

  • Er jeg OK med fremleje, eller ønsker jeg noget mere permanent?

  • Hvor meget er jeg villig til at betale per måned - både i husleje men også i andre faste udgifter?

  • Hvad er mine krav til nærområdet?

  • Hvad er mine krav til lejligheden?

Når man finder potentielle boliger, så er det bare om at søge. Her kan det være klogt at skrive en sjov og unik tekst, som beskriver dig, så udlejer får et godt indtryk af dig, og dermed får dig med i overvejelserne.
Det er også vigtigt, at man bevarer roen, selvom man er presset af at hurtigt skulle finde en lejlighed. Med et køligt overblik og en rolig attitude, så undgår man ofte at blive snydt eller takke ja til noget, som man ikke er tilfreds med.

Undgå falske udlejere og uretfærdige kontrakter

Selvom man gerne hurtigt vil finde en lejlighed, så skal man være opmærksom på, at der er folk derude, som blot vil snyde en. Derfor bør man aldrig overføre penge til husleje og indskud før, at man har set lejligheden og mødt udlejer. Det er også vigtigt, at man ser kontrakten godt igennem, så man ved, hvad man går indtil. Det er vigtigt at vide, hvad man betaler til med sit indskud, og hvad man kan forvente vil ske, når man vælger at flytte fra lejligheden igen. Det er også en god idé, at man husker at være kritisk i sin boligsøgen og dermed undgår suspekte annoncer. For netop at undgå snydere, så er det en god idé, at finde  ens lejlighed gennem officielle boligsites som denne, der hjælper til at validere udlejere.

Opsøg dit netværk

Hvis man stadig er i husvild, så er det en rigtig god idé at forhøre sig i blandt ens netværk, om de kender nogen (som kender nogen) der har en ledig lejlighed. Bor man allerede i byen, hvor man leder efter en ny lejlighed, så har man også højst sandsynligt allerede et netværk samme sted. Her kan man overveje at spørge sin arbejdsplads, sin familie eller venner - og endda ens naboer eller kunder, hvis man er så heldig at have sådan nogle. Med hjælp fra netværket, så kan ordet hurtigt spredes, at man mangler en lejlighed.

Brug de sociale medier

Som mange andre også gør, så kan det være en rigtig god idé at bruge de sociale medier til at søge bolig. På medier så som Linkedin, Instagram og Facebook kan man nå ud til en enorm mængde mennesker, som muligvis kan hjælpe en i sin søgen.  Her er folk også ofte kreative i deres opslag, så de danner blikfang blandt mange andre opslag. Et godt billede og en sjov og unik tekst kan virkelig hjælpe en på vej og sprede ens besked. På sider som Facebook findes der også rigtig mange grupper, som danner forum for folk, som søger lejligheder og andre lejeboliger. Her kan man komme direkte i kontakt med udlejere - men man skal vide, at der her er rigtig mange om buddet, og det er ikke alle udlejere som er lige oprigtige.


 

Søger du bolig? Søg blandt 4.217 ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her