Syndhavnens 4 skjulte skatte

Er du ny i København eller leder du efter et nyt sted at nyde din kaffe? Så læs med her - Jeg har fundet 4 af Sydhavnens gemte skatte.

SYDHAVNSTIPPEN

Er du træt af Københavns larm og cyklister over alt? Så er Sydhavnstippen et sted du bør tage ud til.

Små 5 km fra Københavns centrum, langs Kalvebodløbet, finder du dette smukke naturområde fyldt med blomster, hindbærbuske og masser af frisk luft.

Jeg havde fra min veninde, hørt om dette sted, da hun havde set at man kunne opleve frie alpacaer og får. Vi hoppede på bus 14 med hunden for at udforske dette berømte grønne område.

Efter 15 minutter fra Teglholmen fandt vi os selv omgivet af den fineste natur, fyldt med træer og smukke blomster.

Vi bevægede os ind i ‘skoven’ og fandt hurtigt en flok får der stod og græssede.

Omkring 10 får stod midt på en grøn eng og hyggede sig, og her fik vi lov til at klappe dem og fodre dem med græs. Da vi bevægede os videre for at finde alpacaerne, gik vi langs et lille vandløb, hvor der på den anden side lå de skønneste små  kolonihaver. Vi fik Googlet os frem til at, dette sted måtte være det berømte “Nokken”.

Efter at havde beundret Nokkens sjove og specielle kolonihavehuse, fik vi øje på de første 3 alpacaer. Alle dyr på Tippen er fredelige og vant til menneskekontakt.

2 alpacaer lå fredeligt og hyggede sig i solen, mens den sidste stod og gemte sig bag et træ.

Hvis du har en hund, der har brug for at brænde noget energi af, tilbyder Tippen en stor hundepark, der er indhegnet. Her kan din hund frit løbe uforstyrret og lege i det fri.

Tippen levede op til alle vores forventninger, og det er bestemt et sted vi kommer til at besøge en masse over sommeren.

Adresse: Fragtvej 9, 2450 København

 


EVOLUTION 2 - MESTERVÆRK 

Langs Enghave Brygge i Københavns Sydhavn, har der i mange år været fyldt med gadekunst - ikke mindste på baggrund af det smukke vægmaleri “ Hall of fame”. Dette ikoniske vægmaleri blev i 2016 revet ned, for at gøre plads til mere byggeri. Maleriet var 170 meter lang, og blev beskrevet som et mesterværk indenfor gadekunst.

I september 2018 blev det nye vægmaleri indviet - 'Evolution part 2' hedder værket. Dette mesterværk strækker sig over knap 500 meter på et metrohegn.  

Evolution part 2 blevet betegnet som Europas længste graffitiværk, og er delt op i tolv kapitler der fortæller om jordens udvikling.

Det er det mest imponerende værk jeg længe har set. Blandingen af farver og former, der fortæller en historie omkring jordens udvikling, er gennemtænkt og tankevækkende.

Dette værk SKAL opleves - Men skynd dig, for hegnet skal nemlig rives ned i 2024 når sydhavnsmetroen åbner.

Adresse: Langs Enghave Brygge i Københavns Sydhavn

 

SUPERMARCO - " EN LILLE ITALIENSK VERDEN"

Er der en en lille italiener gemt i dig, eller elsker du bare ‘ægte’ italiensk mad? Så er Supermarco stedet for dig!

Fordelt på omkring 1.000 m2, bliver du præsenteret for ægte italienske specialiteter, som de fleste danskere ikke kender til.

Når du åbner døren til dette supermarked, er det som at tage en rejse tilbage til Italien. Ejerne af Supermarco har tænkt alt ned til mindste detalje, på både duft, design samt landets egnsspecialiteter.

Hos Supermarco er servicen helt i top, fordi de tilbyder ‘amatøritalieneren’ opskrifter og idéer til at eksperimentere med deres italienske køkken.

Jeg mener selv at Supermarco er besøget værd, da man altid kan finde en ny sjov ingrediens, man ikke kendte til.

Skal du imponere kæresten, svigerfamilien eller vennerne, kan du tage en tur på deres italienske mobile café. Her tilbyder Supermarco særlige italienske specialiteter og delikatesser.

Adresse: Støbegodsvej 1, 2450 København

 

ROTTEØEN - FLYDENDE SAUNA

Denne skønne tømmerflådetur gennem Sydhavns havn, er noget alle burde prøve.

For enden af badebroen ved Rotteøen i Sydhavn, kan man opleve en flydende sauna. Førhen blev denne badebro ikke udnyttet uden for sæson, og det synes kunstneren Max Kim Tobiasen og Christian Liljedahl var ærgerligt.

De byggede derfor en sauna der kunne fylde og fik navnet Sydhavns SaunaFlåde. Denne sauna består af et lille hus med en brændeovn og en el-påhængsmotor. Væggene er blevet isolerede og loftet monteret med termoruder.

Første gang jeg oplevede denne flåde tur, var til en fødselsdag. Her var vi 4 piger afsted ude fra Refshaleøen. Det var et sjovt alternativ at prøve denne crew-sauna, fordi vi alle kunne hygge på en helt anden måde.

Alle er velkomne til at låne Saunaflåde, og dette sker via deres Facebook-gruppe: Sydhavnens Saunalaug.

Adresse: for enden af Rotteøen ved badebroen i Sydhavn

 

Boligsøgende i Sydhavn?

Vi har lige nu +600 ledige lejeboliger i Sydhavn. 


KLIK HER FOR AT SE ALLE +600 LEDIGE LEJEBOLIGER

Søger du bolig? Søg blandt 5000+ ledige lejeboliger i hele Danmark
Søg lejebolig her
42 90 32 51 (Alle hverdage 9.30 - 12.00)
info@findboliger.dk (Alle hverdage 10.00 - 16.00)