18 mest mærkelige leje/boliglove

Der findes mange mærkelige og absurde leje- og boliglove rundt omkring i verden. Hos Findboliger.dk har vi fundet 18 af de mest mærkelige efter vores mening. Se dem herunder: 

 

At holde guldfisk er dyreplageri (Italien)

Du kan ikke opbevare guldfisk som kæledyr, fordi opbevaring af dem i en beholder uden anden grund end at se dem svømme rundt i skålen betragtes som dyrplageri og vil medføre en bøde. Tilsvarende rapporterer Mirror i Schweiz, at guldfisk betragtes som sociale skabninger og derfor skal holdes parvis – eller slet ikke.

Ingen dårlig mave efter kl. 22 (Schweiz) 

Schweizerne er velkendte for deres liberale banklove, men når det kommer til toilettet, ser det ud til, at de måske er lidt strammere. Ifølge UK’s Telegraph, vil det være en dårlig ide at drikke for meget inden du går i seng. Det er nemlig forbudt at skylle ud i toilettet efter
kl. 22. Støjforurening, siger de.

Medbring selv lys og gulv (Holland)

Din lejlighed kommer muligvis ikke med lys. Eller et gulv. Disse betragtes som ”møbler” i standardaftaler i Holland ifølge Dutch Review. Og da de fleste lejligheder er umøblerede, er det vigtigt at bestille en fremvisning på stedet, inden du underskriver lejekontrakten.

Indbrudstyv må sagsøge dig hvis han kommer til skade – (Michigan – USA)

At vedligeholde sin bolig kan være yderst vigtigt ved særlige omstændigheder, heriblandt hvis man skulle blive udsat for indbrud. I Michigan står der i stats loven, at hvis nogen skulle bryde ind i dit hjem og komme til skade, har vedkommende ret til at sagsøge dig. Det er åbenbart boligejeres pligt, at opretholde sikkerheden for alle individer, inviteret eller ej. 

Ulovligt at snorke med åbent vindue (Massachusetts – USA) 

Har du tendens til at snorke når du sover, er det en god ide at lukke dine vinduer inden du går i seng. I Massachusetts er det nemlig ulovligt at snorke med åbne vinduer. Alle vinduer skal være lukket og låst med sikkerhed, hvis du planlægger at snorke på livet løs. Det er derfor ikke mærkeligt, at antallet af airconditions pr. husstand er høj i denne stat, da de snorkende er afhængige af dem i de varme sommermåneder. 

Ulovligt at holde hest i badekar (Massachusetts – USA)

Man kan undre sig over, hvilken hændelse der lod til denne lovgivning, men det er altså ulovligt at have en hest i sit badekar derhjemme. Der er dog ingen lovgivning der siger, at man ikke må installere et badekar i sin stald, hvis man nu skulle være interesseret i dette.

Du skal gå i bad inden du går i seng (Massachusetts – USA)

Den person/personer der har stået for lovene i Massachusetts har tydeligvis haft travlt, eller bare taget tykt pis på befolkningen. Ikke nok med, at man ikke må holde en hest i sit badekar, så er det lovpligtigt at du går i bad inden du går i seng. Måske er denne lov vedtaget for, at få den snorkende del af befolkningen til at få dampet deres bihuler inden sengetid.

Din hund skal være i snor 24/7 (Camden – Australien)

Klausuler, der forbyder kæledyr fra en ejendom, er ikke så mærkelige og ses ofte. Men selv lejekontrakter, der tillader kæledyr, kan tilføje begrænsninger. I Camden, sydvest for Sydney, bor der en familie i en lejebolig, hvis lejekontrakt siger, at den eneste betingelse for, at de kan have deres to hunde i deres hjem, er, hvis de er bundet i snor 24/7.

Staten kan rive din bolig ned til hver en tid (Warszawa – Polen)

I Warszawa kan du eje en ejendom, men den inkluderer ikke jorden. Det tilhører bystyret, som kan tvinge dig til at flytte eller endda nedrive dit hus. Så kan man da snakke om at være nervøs som førstegangskøber. 

Ulovligt at bo mere end 5 kvinder sammen (Ohio – USA)

I Ohio er det ulovligt for mere end 5 kvinder at bo under samme tag. En masse kvinder i samme bolig øger åbenbart bekymringen for prostitution og bordel drivsel i denne stat. Eller ihvertfald for dem der vedtog denne lov.

Fængselsstraf for at gå ud med skraldet (Missouri – USA)

Missouri har stadig forældede love i bøgerne. Mange er bekymrede over, hvad du kan og ikke kan gøre i dit eget hjem, hvad enten du ejer eller lejer. For eksempel, hvis du er under 21 år og tager affaldet ud med en beholder (tom eller ikke) af alkohol, er du skyldig i ulovlig besiddelse af alkohol, selvom en anden bad dig om at tage det ud.

Det man finder ejer man (Arkansas – USA)

I modsætning til de fleste andre stater i USA, favoriserer loven i Arkansas udlejere, når det kommer til forladt ejendom. De kan overtage enhver forladt ejendom, der er blevet glemt eller efterladt i en lejebolig, og gøre hvad de vil med den. Arkansas udlejere behøver slet ikke at underrette lejeren.

Officiel boliglejer uden kontrakt (Oregon, Maryland – USA)

I Oregon og Maryland anerkender staten, når en person har bosat sig i en ejendom (forladt eller lignende), at de er en officiel lejer. Dette gælder, selvom de ikke har underskrevet en lejekontrakt. En officiel udvisning af lejemålet er den eneste måde at få dem ud.

Du må ikke lave havearbejde hvis du burde være i kirke (Hawaii, New York, New Jersey, New Mexico – USA)

Passaic, New Jersey, forbyder hus maleri om søndagen. I Schenectady, New York, må du ikke fylde sømhuller. I Santa Fe, New Mexico, er plæneklipning imod loven. På Hawaii må du ikke forstyrre Moder Natur (eller nogen anden) med en bladblæser, når du burde være i kirke. Enten overføres disse begrænsninger fra udlejere, der forsøger at få deres lejere til at overholde kristne værdier, eller støde folk, der ønsker at vedligeholde deres haver med brug af maskiner, hvilket sætter boligejere og beboere i ubelejlige situationer, når de skal udføre vedligeholdelse og reparationer.

Ulovligt at lave comedy, dukketeater og danseundervisning (New York – USA)

Andre aktiviteter, der kan forstyrre naboerne, er forbudt i New York City. For eksempel er det ulovligt at afholde et dukketeater, udføre et comedy show eller tilbyde en dansetime i et vindue i dit hus eller din lejlighed. Måske frygter byens regering at store forsamlinger vil dannes på gaderne, ved et særligt godt udført show.  

Man må kun tømme sin kuffert i køkkenet: (Sydney – Australien)

En lejers advokat i Sydney havde en klient, hvis lejemål for en møbleret ejendom i Sydneys Maroubra sagde, at "kufferter skal pakkes ud i køkkenet og derefter puttes i en sæk og derefter bindes". Kufferter skulle opbevares i plastikposer og ”væk fra soveværelserne”. ”Det anbefales også, at håndtasker, håndbagage og tøj vaskes i varmt vand og stryges,” sagde lejekontrakten. Klausulen var tilsyneladende et forsøg på at stoppe spredningen af bed bugs: den samme regel sagde yderligere, at "lejligheden, soveværelser, senge og madrasser er fri for bed bugs", og at lejer ville være ansvarlig for behandlingsomkostninger, hvis et udbrud skulle forekomme.

Man skal løfte sine potter og pander (Sydney – Australien)

Denne lejekontrakt siger, at potter og pander SKAL løftes, for at undgå ridser på komfuret. Desuden indgår der i samme kontrakt reglen om, at lejeren ikke er tilladt at bruge elefantsnot på væggene uden udlejerens samtykke.