11 af de sørgeligste film

 

1- Hachiko

 

En ægte tudefilm! 

Elsker du hunde lige så meget som mig, så vil du med sikkerhed stortude til denne film! Filmen handler om professoren parker, der finder en herreløs hund på stationen. Han tager den til sig og de udvikler et ekstraordinært forhold til hinanden. Hver dag når Parker tager på arbejde, følger Hachiko ham til stationen, og når tiden er inden ( og det ved Hachiko hvornår er), henter Hachiko ham igen på stationen – VILDT SØDT.
En dag kommer Parker desværre ikke tilbage, hvilket resultere i at Hachiko hverdag sidder på stationen og venter.
En sand historie, baseret på et helt fantastisk forhold mellem en mand og en hund. Denne film vil få tåre frem på alle – OGSÅ MÆND. Den er fyldt med kærlighed, savn, og et helt specielt forhold der ikke kan erstattes. Hvis du ikke allerede har set denne film, er det en der skal på din liste ASAP! Men husk kleenex, da du får brug for dem!  

 

2 – A walk to remember

 

“Love is like the wind, you can see it, but you can always feel it” 

 

Mandy Moor og Shane West spiller sammen i denne romantiske film, omkring en kærlighed mellem den oprørske og populære Landon og den lidt kikset samt boglige Sullivan. Efter en ulykke på skolen hvor Landon er involveret, står han til udvisningen hvis ikke han deltager i skolen aktiviteter.

Under en time i drama klubben møder han den smukke Sullivan, som han i mange år har kendt, men aldrig har snakket med. Deres to meget forskellige verdener bringer dem samme, på en helt speciel og meget smuk måde. Da de begge skal spille hovedrollerne i skole stykket, begynder de at øve deres replikker sammen, og her bliver Landon helt tryllebundet af Sullivan . Men Sullivan er stadig meget afvisende og selvom Landon viser mere og mere interesse i hende, prøver hun at skubbe ham væk. Sullivan gemmer desværre på en forfærdelig hemmelighed, der gør at hun ikke vil involveres i et forhold med Landon. 

 

Resten må du selv se ……. Vær’ forberedt! – Du kommer til at tude! 

 

3 – Drengen i den stribede pyjamas

 

 

Denne film handler om et helt specielt venskab, mellem en tysk dreng og en jødisk dreng, der finder hinanden på hver sin side af et pigtrådshegn. 

Filmen foregår under 2. verdenskrig hvor den 9 årige drenge Bruno, der er søn af en lejrkommandant i en tysk koncentrationslejr, flyttet fra sin hjemby da faren skal tættere på koncentrationslejren. Her er der ikke så meget af tage sig til, og Bruno begynder derfor at kede sig. En dag tager han på en lille “udflugt” ud bag huset, hvor hans forældre har fortalt ham at han ikke må gå hen. Det er her han møder den jødiske dreng Shmuel, der er fanget i koncentrationslejren. Ingen af børnene ved hvad en koncentrationslejre er, og derfor er der ingen der forstår hvor Shmuel har en stribet pyjamas på, og hvorfor de ikke kan lege med hinanden på marken. Deres venskab udvikler sig hverdag og er starten på en ulykkelig afslutning for ALLE! 

4 – Bjørne brødrene

 

 

Vi ved alle at disney er kendt for at skrive det meste sørgelige film! 

Jeg mener selv at Bjørne brødrene er en af de værste. 

Historien handler om de tre brødre Sitka, Denahi og Kenai, som alle arbejder hårdt for at overleve – Mener de alle selv. Men Sitka, Denahi, synes at Kenai burde arbejde mere, i stedet for at lege, og da en bjørn ødelægger Kenais manddoms ceremoni, bliver han meget vred! Jagten på denne “synder” gør tilværelsen for alle brødre meget værre, og det ender med at Kenai forvandles til en bjørn i stedet. Kenai er alene og forvirret, men finder hurtigt ud af, at han kan snakke med skovens dyr. Til hans held møder han den lille søde bjørn Koda, der ligesom Kenai er helt alene. De to bjørne beslutter sig for at følges, men Kenia synes at Koda er vildt irriterende. Kenai ændre dog hurtigt mening, og en helt speciel broderlig kærlighed udvikler sig mellem de to bjørn. Selvom denne film er EKSTREMT sørgelig, er den samtidigt også hylende sjov ! En film for både børn og voksne.

 

5 – The Notebook

 

 

The Notebook, kærlighedsfilmen over dem alle! Det skønne par Noah og Allie der forelsker sig i hinanden, selvom Allies familie ikke godkender deres forhold. Noah er i Allies forældres øjne “ bare en simpel håndværker” MEN det holder skam ikke, det unge forelsket par fra hinanden. Deres kærlighedshistorie får alle til at ønske at de selv kunne finder denne uendelig kærlighed en dag!
Selvom det er en af, de smukkeste fortællinger vil tårerne stadig presse sig på til sidst. Du møder nemlig Allie og Noah som gamle på et plejehjem, hvor Noah genfortæller hele deres kærlighedshistorie til Allie igen. Både Rachel McAdams og Ryan Gosling spiller helt ekstremt godt sammen i denne film, og den uadskillelige kærlighed der er mellem dem begge, kan mærkes helt ud i sofaen.

 

SE DEN!

6 – Ladder 49


 

Brandmænd, kærlighed og drama er under overskriften til denne film. 

Ladder 49 handler om en brandstation i USA. Her møder du den erfaren brandmand Jack der under en eksplosion i en bygning bliver fanget, da en etage bryder sammen. Jacks eneste håb nu, er de andre brandmænd som er hans bedste venner. Mens Jack ligger alene og såret i den brændende bygning, tænker han tilbage på dengang han mødte alle drengene på brandstationen samt fandt sin kone og fik to fantastiske børn. En smuk fortælling om venskab, kærlighed og sorg, der bringer tårer frem hos de fleste. Det er en helt fantastisk sød historie, som også kan bringe et smil frem på læben. 

 

Fakta: Joaquin Phoenix (Der spiller Jack) gennemførte et halvt års uddannelse som brandmand for at bestride rollen som Jack Morrison.

 

7- The best of me

 


 

Jeg havde ikke hørt om denne film, før jeg opdaget den på Netflix en regnfuld søndag (Yes det var søndag og regnet, hvilket gjorde stemningen endnu sørgelig). Men jeg må sige at mine følelser omkring denne film blev meget ambivalent. Samtidig med at den er den sødeste og smukkeste film, så er den helt ufattelig sørgelig! Du møder i denne film en unge Amanda, som kommer fra den rige familie, og Dawson som kommer fra en opvækst med vold og alkohol. Disse to skønne mennesker falder pladask for hinanden, og det er begyndelsen på en tragisk historien og ung kærlighed der aldrig ruster.

Vær’ klar på at græde størstedelen af denne film. – Men det er klart det værd, når du har set den færdig!

 

En Flænge i himlen

 

Denne film er en af de barske af slagsen, og den er med sikkerhed en som får tårerne frem på dig.
Filmen handler om en uendelig kærlighed mellem to kræftramte teenager, der gennem en støttegruppe møder hinanden, og den vej bliver forelskede. En flænge i himlen er en fantastisk smuk historie, om Hazel og Augustus, som både gemmer på sjove og sørgelige scener, samt en meget uventede slutning. 

 

If i stay

 

Denne film giver mig kuldegysninger! – en ægte tudefilm!

Filmer handler om en pige ved navn Mia, der sammen med sin familie, ender i en bilulykke.
Vi følger i gennem hele filmen Mia’s krop der ligger i koma, mens hendes bevidsthed stadig er vågen.
Mia er lige blevet kærester med rockmusikeren Adam, som hun er vildt forelskede i! Men samtidig ved hun at hvis hun vender tilbage skal hun face at hele hendes familie er døde, hvilket ingen mennesker i den alder vil kunne holde til.

 Hvad vælger hun? – Det må du selv finde ud af. 
 

Løvernes konge

 

 

ÅHHH NEJ – Det er hvad alle børn fra 90’erne tænker når du høre “Løvernes konge”

Scenen hvor lille søde Simba ser sin far dø, det gør jo nærmest ondt helt ind i hjertet. 

Også er det DYR! Det er bare være at se på! Han er helt alene og meget ung, og får opfattelsen af at han er skyld i Mufasas død. Simba flygter derfor fra kongeklippen. Til hans held møder han timon og Pumba, der sammen også er blevet udstødt fra deres flok. De lære Simba omkring “Hakuna Matata” som betyder “Tag det roligt” og Simba glemmer hurtigt hvem er han, og hvor han komme fra.

OBS: Se den nye 2019-version af filmen på Blockbuster. Husk at hosting af film på gratis hjemmesider er ulovlig – også for dig at se! 

 Raise your voice

 

Raise your voice er en film fra 2004, som handler om en pige ved navn Terri, der elsker at synge, og er fantastisk til det.

Hendes største drøm er at komme på landets bedste musikskole i LA, og den vej udvikle sit talent. Hendes far er desværre imod denne skole da de mener hun er for ung. Hendes elskede storebror støtter hende i stedet gennem denne ansøgningsproces, men desværre kommer hendes familie ud for en tragisk ulykke, og dermed formindsker hendes chance for at komme ind på musikskolen. Men med lidt “snyd” kommer hun af sted. Terri har desværre svært ved at passe ind, og har det svært med at leve dette liv på en løgn.

 

Skrev af: Sandy Lee G.